Apelsin- & stjärnanismarinerad sill

Den här sillen doftar verkligen gott med både apelsin och stjärnanis. Smakar gott gör den också! En riktig succé på årets julbord.

Apelsin- & stjärnanismarinerad sill

Lag:
1,5 dl ättiksprit (12%)
3 dl strösocker
4,5 dl vatten

400 g urvattnad sill(filéer)
1/2 rödlök, skivad
10 cm purjolök, skivad
2 msk stjärnanis, lätt krossad i handen
1 tsk kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 tsk vitpepparkorn
2 apelsiner, pressad saft och finrivet skal

 

Koka upp alla ingredienser till lagen. Låt den svalna till ljummen.

Blanda ner lök, kryddor samt apelsinsaft och skal i lagen. Låt den kallna helt.

Skär sillfiléerna i bitar och lägg i lagen och låt stå i 3-4 dygn. Rör runt någon gång undertiden.

Lämna en kommentar




*