Pannacottavariant med kondenserad mjölk

Här kommer en riktigt enkel dessert. Vi brukar alltid göra pannacotta med gelesocker, men i just det här fallet blir det istället gelatinblad, då jag inte vill tillsätta mer sött än det redan är. Den kondenserade mjölken ger en helt annan sorts sötma till desserten än enbart grädde. Lätt att göra till många och förbereda dagen innan.

Pannacottavariant med kondenserad mjölk
till 7 “vinglas”-portioner

6 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
4 gelatinblad

till servering:
choklad (på fotot 1 hackat dubbeldaim)
eller färska bär

 

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.

Blanda grädde och kondenserad mjölk och koka upp under omrörning. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner gelatinbladen tills de smält helt.

Häll upp i glas och låt stelna i kyl (minst 4 timmar).

Vid servering, grovhacka choklad och fördela i glasen.

Lämna en kommentar




*