Marmorerade brownies med hallon

marmorerade

Marmorerade brownies med hallon

Chokladsmet:
300 gr mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
200 gr smör
2 dl socker
4 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Cream cheese-smet:
200 gr cream cheese
½ dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl hallon (djupfrysta och tinade eller färska)

 

Sätt ugnen på 175 grader. Smör och mjöla/bröa en ugnsform, ca 20*30 cm.

Smält choklad och smör i en skål över vattenbad.

Vispa socker och ägg poröst. Rör ner den smälta chokladen och smöret och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.

Vispa i en separat skål ihop alla ingredienserna utom hallonen till cream cheese-smeten.

Häll först chokladsmeten i formen, sedan cream cheese-smeten. Dra med en kniv några tag i smeten så att den blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ner hallonen över hela ytan.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna och skär sedan i rutor. (Se kommentarer nedan. Jag kör 20 minuter och det blir perfekt i min ugn, men tydligen inte för alla. Så var uppmärksam!)

Tack till Maria, cyberoasen.se för receptet!

Kommentarer

Rebecca Lemland skrev 2017-01-19 klockan 21:07

Gräddade kakan i 30 min, vågade inte grädda den längre då det stod 20 min i receptet, trodde att den skulle stelna en aning när den kallnade. Kakan var ganska undergräddad, omöjligt att skära upp bitar, fick äta med sked. Ni bör ändra gräddningstiden!

Millan skrev 2017-01-22 klockan 19:31

Detta är ett av mina favoritrecept som jag gjort massor av gånger och jag kör 20 minuter. Tror helt det beror på hur ugnen är och hur värmen fördelas eller nåt. Min kaka blir precis som på bilden. Men det är jättebra att du kommenterar Rebecca, för då kan andra som testar vara uppmärksamma på detta! Tack!

Lämna en kommentar
Reklam: