Pulled Pork i slow cookern

Pulled Pork, maträtten som hamnade på 3e plats bland de mest populära matsökningarna på google 2013. Jag kan dock avslöja att det inte ens kommer in på min topplista över favoriträtter, och det är nog därför jag helt missat att blogga om det. Men nu när jag började titta på recept i kategorin Slökokning/Slow cooker, så insåg jag att det kanske är på tiden att vi lägger in det här.

Vi har inget riktigt favoritrecept, utan första gången vi gjorde det utgick vi från det som finns på svenska Crock Pots hemsida. Sen kör vi på ungefär samma fast ändrar kryddningen beroende på vilket humör vi är på. Det mesta blir faktiskt gott.

pulled pork

Pulled Pork

1 kg fläskkarré

2 klyftade gula lökar
4 hackade vitlöksklyftor
en rejäl klick smör


Sås/Marinad:

1 dl ketchup/chilisås
1 dl vätska typ vatten/öl/coca-cola
1 msk socker av något slag typ farinsocker eller flytande honung
2-4 tsk kryddor, allt från örtkryddor till piffi allkrydda går bra, men blanda inte för mycket ;)

pulled pork

Stek lök och vitlök i smör och lägg ner i grytan.

Lägg köttet ovanpå i grytan.

Rör ihop såsen och häll över.

Koka på 7-9 timmar på den låga inställningen. Dra isär köttet med en gaffel.

serveringsförslag pulled pork
Serveringsförslag:
– I tortillas bröd med grönsaker (fotot)
– tillsammans med pommes, grönsaker och någon sås
– i hamburgarbröd med grönsaker
– som fyllning i brunchmuffins

Tips: Syrad rödlök är riktigt gott ihop med köttet, klicka här för att komma till recept.

Kommentarer

Ki skrev 2017-03-26 klockan 22:29

Så man behöver inte bryna köttet som det står i crockpot manualen? Bra recept med de olika alternativen. Tack

Millan skrev 2017-03-27 klockan 06:28

Nä, det behövs inte. Du får en finare yta, såklart, om du bryner. Men ska man ändå bara dra isär det så behövs det inte. Lycka till!

Lämna en kommentar




*