Brunch med bacon och ägg

För några veckor sedan var vi ute i skogen med ett par kompisar. Efteråt skulle vi ha lite brunch hemma hos oss. Perfekt tillfälle att testa en sak jag velat testa, men faktiskt inte varit ett dugg sugen på att själv äta. Kan säga att männen i sällskapet gjorde tummen upp för dessa. Kvinnorna tittade lite mer skeptiskt på det och sa: nejtack.

bacon ägg muffins

till 6 “muffinsar”
muffinsplåt

6 skivor bacon
3 skivor bröd (typ toast-bröd)
6 ägg
salt och peppar

smör till formarna

fyllning (här är det fritt att lägga i vad man känner för och nedanstående är bara lite förslag):
riven ost
champinjoner i bitar
pulled pork (eller annat kött)
kryddor

bacon ägg muffins

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj formarna med smör.

Förstek baconen lätt, bara några minuter. De ska inte bli krispiga, för då blir det svårt att forma dem. Lägg på hushållspapper så att de kan rinna av.

Tryck ut runda skivor av brödskivorna med hjälp av ett glas eller rund form. Det går utmärkt att skarva lite med brödet. Lägg i botten på formarna.

Lägg bacon runt kanterna i formen.

Fyll formarna med valfri fyllning.

Knäck ett ägg i varje form.

Baka i ugnen tills ägget är lagom stekt, ca 15-20 minuter. I vår ugn så blir ägget genomstekt på 20 minuter, så vill du ha lite lösare gula, minska tiden.

 

Tack till Glimtenigrytan på instagram som postade foton på detta 15 april och gav mig tipset.
http://instagram.com/glimtenigrytan

 

 

Kommentarer

Chrisse skrev 2014-05-20 klockan 21:39

mums säger Chrisse om det här!

Fröken Dill skrev 2014-05-21 klockan 12:22

Vilka fina! Smart sätt att tillaga...

Lämna en kommentar




*