Yoghurt Jordgubb ros
Valio har en ny yoghurt som kom ut lagom till alla hjärtansdag. Den heter Jordgubb ros och ska enligt reklamen vara “en yoghurt för dig som vill njuta lite extra“. Den sägs även vara “en krämig och len yoghurt med massor av god frukt“.
Men helt ärligt, den smakar som vanlig jordgubbsyoghurt. Vilket jag vid närmare eftertanke nog är ganska glad för, för vem brukar egentligen käka rosor?
Reklam:
Gourmerulle
En matigare wrap som är ganska nyttig.
Gourmeröra
250 gr Keso
1 burk Kesella 1%
½-1 dl chilisås
½ finhackad purjolök
1 finhackat äpple
salt, svartpeppar
Gör så här:
Blanda Keso och Kesella samt chilisås (börja med den mindre mängden och smaka av hur pass stark chilismak du vill ha!). Finhacka purjolöken och äpplet. Vänd ner detta och smaka av med nymalen svartpeppar och salt.
Gourmerulle
Liba bröd/tortilla/tunnbröd
Kokt potatis
Rostbiff/Skinka/Kalkon/Kyckling
Gourmeröra
Sallad
Gör så här:
Vad du använder som bas för din wrap är en smakfråga. Jag har använt Liba bröd och även tunnbröd men mjuka tortilla borde fungera minst lika bra.
Koka potatis som du sedan mossar, (jag tycker bara det är gott om potatisen fortfarande är ljummen, men smaken är som baken…), och lägger som bas på brödet, därefter finstrimlad sallad. Klicka över lite gourmeröra och toppa med rostbiff. Fungerar lika bra med skinka, kalkon eller grillad kyckling.
Rulla ihop och ät!
Smaklig måltid!
Reklam:
Broccolisoppa och ostkaka
Ingredienser:
400 – 500 g färsk broccoli
3 msk margarin
1 liten purjolök
3 msk vetemjöl
1 dl mjölk
8 dl grönsaksbuljong (vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar)
2 vitlöksklyftor
1 dl lätt creme fraiche
salt
peppar
parmesanost
ev. Bacon
Tillagning:
Skölj och skiva purjolöken. Skär broccolin i små buketter. De hårda stjälkarna kastar jag bort.
Fräs purjolöken och broccoli i smör i en gryta tills purjoköken börjat mjukna.
Pudra över mjöl och häll sen på mjölken och buljongen.
Koka upp och koka under lock på svag värme ca 10 min.
Mixa slätt i mixer, matberedare eller med en visp.
Tillsätt creme fraiche, salt, peppar och pressad vitlök. Låt koka upp.
Knaperstek baconen.
Servera med rikligt av nyriven parmesan och bacon.
Och..
Jag tycker att soppan hade en spännande smak och parmesanen kom helt till sin rätt. Men Chrisse tyckte att det var fruktansvärt. Inte ens ordentligt med bacon i fick honom att äta upp. Tur att vi hade värmt Hattingbullar att ha till!
Till efterrätt blev det Frödinge ostkaka med grädde och jordgubbssylt.
Reklam:
Fyllda nötfärsbiffar
Vanliga pannbiffar blir lite tråkiga i längden tycker jag så jag uppfann dessa fyllda nötfärsbiffar som snabbt blev en favorit här hemma.
8 portioner
800 gr nötfärs
6 msk ströbröd
2 msk potatismjöl
3 tsk salt
3 krm vitpeppar
3 dl vatten
1 finhackad rödlök
8 tsk sötstark senap (jag använder Slotts)
8 msk färskost med vitlökssmak (Fungerar även finfint med Crème Bonjour Cuisine, hittas bland de smaksatta crème fraiche-alternativen i mejerihyllan).
Gör så här:
Blanda ströbröd med potatismjöl samt kryddorna samt vatten. Låt stå och dra i ca 10 minuter. Blanda ner färsen. OBS! om du kör med elvisp, vispa inte runt för mycket då färsen kan bli seg i så fall.
Skölj en skärbräda med kallt vatten. Använd sedan en matsked som du spolat i kallt vatten och forma färsen till 16 stora köttbullar. Platta ut dessa och lägg en tesked senap, lite finhackad rödlök och en matsked färskost. Lägg på en biff och tryck ihop med den undre så att fyllningen inte rinner ut.
Bryn biffarna så att de får lite färg och stek yta. Efterstek sedan i ugnen på 200-225 gr tills biffarna når en innertemperatur av 75 gr.
Idag serverades biffarna med hemmagjorda pommes frittes, (grovstrimla potatis, lägg dem i en plastpåse, häll i lite olja och valfri krydda. Skaka runt påsen och häll ut potatisen i en teflonbelagd ugnsform alt. på bakplåtspapper på en plåt och kör sedan in dem i ugnen på 225 gr i ca 30-40 minuter eller tills de fått färg), Keldas Örtkryddade sås samt rårivna morötter.
Smaklig måltid!
Reklam:
Mer om Maria
Hej, Maria här. Fick en förfrågan från Millan om jag inte ville vara med och matblogga lite, vilket jag hemskt gärna vill. Hoppas jag inte ska göra er allt för besvikna! Letar ständigt efter nya recept och hoppas att jag ska kunna dela med mig av ett eller annat guldkorn till er läsare.
Har även fått förfrågan från Millan att fotografera en del, så mina recept här tänker jag givetvis illustrera med bilder så ofta det bara går.
Favoritkryddor: Vitlök, flingsalt och färsk basilika.
Favoritmat: Varierar men är svag för grillad kycklingfilé alt. fläskfilé, potatisklyftor och någon sås/röra till.
Allergiskt mot: Paprika och valnötter. Undviker fisk och skaldjur.
Inspirerad av: Mattidningar, kokböcker och en och annan matblogg på nätet.
Favoritredskap: Gillar min Satake No Vac kniv.
Beroende av: Marabou mjölkchoklad! ;-)
Reklam:
« Nyare inlägg 1 2 … 577 578 579 580 581 … 597 598 Äldre inlägg »