Broccolisoppa och ostkaka
Ingredienser:
400 – 500 g färsk broccoli
3 msk margarin
1 liten purjolök
3 msk vetemjöl
1 dl mjölk
8 dl grönsaksbuljong (vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar)
2 vitlöksklyftor
1 dl lätt creme fraiche
salt
peppar
parmesanost
ev. Bacon
Tillagning:
Skölj och skiva purjolöken. Skär broccolin i små buketter. De hårda stjälkarna kastar jag bort.
Fräs purjolöken och broccoli i smör i en gryta tills purjoköken börjat mjukna.
Pudra över mjöl och häll sen på mjölken och buljongen.
Koka upp och koka under lock på svag värme ca 10 min.
Mixa slätt i mixer, matberedare eller med en visp.
Tillsätt creme fraiche, salt, peppar och pressad vitlök. Låt koka upp.
Knaperstek baconen.
Servera med rikligt av nyriven parmesan och bacon.
Och..
Jag tycker att soppan hade en spännande smak och parmesanen kom helt till sin rätt. Men Chrisse tyckte att det var fruktansvärt. Inte ens ordentligt med bacon i fick honom att äta upp. Tur att vi hade värmt Hattingbullar att ha till!
Till efterrätt blev det Frödinge ostkaka med grädde och jordgubbssylt.
Reklam:
Lämna en kommentar