Mer om Chris
Bloggat på Salt&Peppar från Mars 2007 – April 2009
Hej! Jag heter Chris och har fått förtroendet att hjälpa till att blogga lite här. Jag tycker om mat och gillar att skriva, så det ska nog gå fint. Är dålig på att hitta på bra vardagsmat, men försöker bättra mig. Lagar däremot gärna något gott tillsammans med sambon på fredagkvällen.
Favoritmat: Ugnsrostade rotsaker, fisk, tzatziki.
Favoritdrycker: Vatten, tjeckisk öl, rött vin.
Äter inte: Blodkorv och ärtsoppa.
Köper gärna: Kokböcker med snygga bilder, men använder sen mest de gamla favoritkokböckerna ändå.
Klarar mig inte utan: Ost, choklad och kaffe.
Reklam:
Koalas fläskfile med röror
Satt och slösurfade lite hos min vän Lena och hittade ett recept jag inte kunde motstå. Vi testade båda “geggorna” hon tipsade om och den vita med fårosten föll oss verkligen i smaken medan den andra hade vi klarat oss bra utan. Här kommer iaf receptet:
Fåroströra
1 paket fårost (finns bland fetaosten i butiken)
2 dl lätt creme fraiché
1 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar
Smula sönder fårosten och rör ihop med de andra ingredienserna.
Ruccolapesto
1 förpackning ruccola (misstänker att en förpackning i Stockholm inte är av samma storlek som en förpackning i Skåne)
Ca 1 dl parmesanost (Parmigiano Reggiano!)
½-1 dl olivolja
salt & peppar
Börja med att riva parmesanosten. Mixa sedan ruccolan och parmesanen. Tillsätt olivolja tills det blir en fast smet, den ska inte vara rinnig. Krydda.
Fläskfile
Fläskfilen skar jag i skivor, hälde över lite olivolja och kryddade med lite blandade örtkryddor jag hade hemma. Sen stekte vi den snabbt så att den precis fick lite stekyta.
Paprikorna
En röd och en grön paprika som skärs i bitar.
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ut bitarna av kött och paprikor på en ugnssäker form. Dutta ut fåroströran på hälften av bitarna och ruccolapeston på de andra.
Vi valde att lägga köttet i en form och paprikorna i en annan. Vi hatar när grönsakerna är helt söndermojsade.
Allt är redo att sättas in i ugnen.
Först satte vi in köttet 5 minuter. Därefter satte vi in formen med paprikorna. Totaltid för köttet blev 15 minuter och för paprikorna 10 minuter.
Till detta åt vi kokt potatis.
Reklam:
Mer om Millan
Det hela började 2004, då jag och Chrisse ville börja samla våra recept någonstans. Ur detta föddes Salt&Peppar (www.saltpeppar.se). Vi lagade maten och jag fotograferade allt själv och laddade upp. Vår lilla receptsajt blev större och större och 2006 utökades sajten med en blogg. Här i bloggen får jag hjälp av några underbara vänner som kompletterar och hjälper till att göra bloggen intressant för alla. Klicka på “Kockarna” ute i högerkanten för att läsa mer om vem som bloggar här.
Favoritkryddor: Örtkryddor i mängd!
Favoritmat hemma: Det mesta som innehåller massor av grönsaker.
Favoritfärdigmat: Sushi
Allergiskt mot: Det mesta i svampväg (kantareller går av någon underlig anledning bra).
Inspirerad av: Snygga kokböcker, tv och internet.
Favoritredskap: Mina underbara Globalknivar.
Beroende av: Te, choklad och kramar.
Reklam:
Välkommen
Välkommen till Salt & Peppars blogg!
Här kommer ni att kunna få tips om färdigmat och halvfabrikat. Här kommer ni även att få ta del av alla recept som kanske inte var fullt så lyckade..
Så än en gång, välkomna!
/Millan
Reklam:
Favoritdrinkar sommaren 2006
San Francisco (bilden):
4 cl sprit
4 cl creme de banane
is
apelsinjuice
grenadine
Blanda sprit, creme de banane, is och apelsin i höga glas. Häll sen försiktigt på en skvätt grenadine.
P2:
4 cl Cariel T & Q Vanilla Vodka
4 cl Sourz Sour Apple
2 cl Pressad lime
Fyll upp med sprite
Äppeldröm:
4 cl Smirnoff Green Apple Twist
1 pressad lime
Fyll upp med sprite
Päron Lumumba:
4 cl Xanté Poire au Cognac
Fyll upp med varm choklad
Toppa eventuellt med lite vispad grädde
Tips:
Samtliga drinkar (utom Päron Lumumba) ska serveras med mycket is.
Reklam:
« Nyare inlägg 1 2 … 578 579 580 581 582 … 597 598 Äldre inlägg »