Mintchokladmousse
Vad sägs om den här läckra desserten? Få ingredienser och lätt att göra.
Mintchokladmousse
till 3-4 portioner
Tid: 15-20 min + ca 1 timme i kylen
100 g mintchoklad
2 dl grädde
1 msk honung
2 äggula
till servering:
myntablad
bär (blåbär på fotot)
Smält chokladen tillsammans med honungen över ett vattenbad. Vispa undet tiden grädden i en skål. Den ska vara löst vispad, annars kan moussen bli grynig.
Ta bort kastrullen med choklad från varmvattenbadet och rör ner äggulan. Häll direkt ner i grädden och vänd runt med en sked. Fortsätt att vända tills all chokladsmet är inblandad och moussen har en jämn färg.
Klicka upp moussen i små glas och ställ i kylen ca 1 timme. Garnera gärna med ett citronmelissblad och riven choklad.
Reklam:
Forty Carrots @ Bloomingdale’s
Vad som har utnämnts av många som en av de absolut godaste yoghurtglassarna som finns är den som Forty Carrots säljer. De finns på 7:e våningen i varuhuset Bloomingdale’s. Ett perfekt ställe att slå sig ner och vila fötterna under en shoppingrunda med andra ord.
Detta är glass som är low-fat eller non-fat, men sedan går det finfint att ösa på med olika toppings och såser så inte så värst nyttigt längre. ;-) Det finns flera olika smaker men ryktet säger att plain (vaniljsmakande men lite av det syrligare slaget), choklad och kaffe är de traditionella smakerna och sedan finns det en smaksatt smak som varierar beroende på veckodag. När jag var där var det Peanut butter.
Det går alldeles utmärkt att blanda smakerna, två var inga problem och det anses som okej, alla fyra ska inte vara det men det går oftast vägen har jag läst på nätet.
Det är en gigantisk bägare du får och jag hade en gratiskupong för en regular och den var verkligen gigantisk.
Pris:
Regular:$5
Large: $7
Sedan kan du lägga till olika toppings i form av frukt, bär, nötter, godis etc. för $1-2
Adress:
Bloomingdale’s – 7th Floor
1000 3rd Ave & E 59th St
New York, NY 10022
>>karta<<
Marias kommentar:
Detta var verkligen en fantastiskt frozen yoghurt! Så himla fräsch smak, särskilt plain gillade jag. Peanut butter var okej, men inget jag skulle välja igen. Hoppas över toppingen är min rekommendation och det räcker utmärkt för två att dela på. Tror helt klart att det passar sig bättre att äta en froyo när det är varmare ute än var det var när jag var där i februari(-15).
Reklam:
Glutenfria kakor från Semper
Det har varit väldigt mycket fikande här hemma på sistonne och vi har bjudit på allt från hembakat till snabblösningen med färdiga kakor. En dag fick vi besök av vår glutenintoleranta kompis och passade på att testa Sempers nya kakor.
De finns i två smaker: Triple Chocolate Cookies och White Chocolate Brazil Nut.
Båda bakade på riktigt smör och med chokladbitar i sig.
Och glädjande nog var de goda, speciellt de ljusa med vit choklad. Definitivt något vi vågar bjuda på igen!
Reklam:
Dunkin’ Donuts svar på Cronut – Croissant Donut
Detta är Dunkin’ Donuts variant av Cronut – Croissant Donut och vilket skämt sedan. Det finna absolut ingenting som påminner om originalet från Dominique Ansel.
Jag var ju tvungen att testa för att se om det var totalt meningslöst att stå i kö och sedan betala $5 + tax för en enda när du får en för mindre än halva priset hos Dunkin’ Donut. Dessa två går inte att jämföra, det finns absolut inga som helst likheter dem sins emellan.
Håll dig till originalet är mitt råd! Denna åkte rätt i papperskorgen efter en tugga.
Vill du testa själv så finns det butiker i så gått som varje gatuhörn snudd på känns det som.
Reklam:
Fläskfilé- och kronärtskocksgryta
En snabb gryta med fläskfile och kronärtskockor. Gillar du inte smaken av inlagda kronärtskockor skulle jag gissa på att det blir gott med färska champinjoner istället.
Fläskfilé- och kronärtskocksgryta
till 3-4 portioner
700 g fläskfilé
salt & peppar
smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2,5 dl grädde
1 dl vitt vin
1 msk vetemjöl
3 msk kalvfond
2 msk senap
1 tsk soja
400 g kronärtskockshjärtan (burk)
1 dl riven lagrad ost
1-2 msk djupfryst persilja
till servering:
kokt potatis/pressad potatis/pasta/ris
(ska du göra lunchlådor att frysa blir pasta eller ris bäst)
grönsaker (på fotot kålsallad)
till dekoration:
några timjankvistar eller persilja
Putsa köttet och skär i 2 cm tjocka skivor. Krydda med salt & peppar. Bryn i smör i en gryta så att skivorna får snygga stekytor. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg lite mer smör i gryta och fräs löken. Den ska inte få färg, utan bara bli mjuk.
Tillsätt grädde, vin, mjöl, fond, senap och soja. Låt koka upp under omrörning. Lägg ner köttet och låt puttra ca 5 minuter, tills köttet blivit färdigt.
Låt kronärtskockorna rinna av och dela dem i halvor. Lägg ner i grytan tillsammans med osten. Låt allt bli varmt. Rör sist i persiljan.
Servera med något av tillbehören.
Reklam:
« Nyare inlägg 1 2 … 172 173 174 175 176 … 598 599 Äldre inlägg »