Mintchokladmousse

När vi fick vår Rekobox följde det med lite recept, med förslag på vad man skulle kunna göra med produkterna. Jag hade kunnat äta upp chokladet direkt, men försökte att behärska mig och gjorde istället den här läckra desserten. Få ingredienser och lätt att göra. Mintsmaken är riktigt god, men nästa gång väljer jag nog att testa någon annan av Divines choklad.

mintchokladmousse
Mintchokladmousse
till 3-4 portioner

Tid: 15-20 min + ca 1 timme i kylen

100 g mintchoklad
2 dl grädde
1 msk honung
2 äggula

till servering:
myntablad
bär (blåbär på fotot)

ingredienser mintchokladmousse

Smält chokladen tillsammans med honungen över ett vattenbad. Vispa undet tiden grädden i en skål. Den ska var valöst vispad annars kan moussen grynig.

Ta bort kastrullen med choklad från varmvattenbadet och rör ner äggulan. Häll direkt ner i grädden och vänd runt med en sked. Fortsätt att vända tills all chokladsmet är inblandad och moussen har en jämn färg.

Klicka upp moussen i små glas och ställ i kylen ca 1 timme. Garnera gärna med ett cintronmelissblad och riven choklad.

Källa: Recept som följde med Rekoboxen maj 2015

Kommentarer

Carro skrev 2015-06-03 klockan 18:26

Mums! och hittar man inte mintchoklad så kan man ta vanlig choklad och hälla i några droppar pepparmyntsolja =)

diningandcooking skrev 2015-06-03 klockan 19:06

Det ser ju jättegott ut, har inte gjort så mycket chokladmousse men ska absolut testa det. Här hemma har det bakats chokladcupcakes med dulce de lechefrosting som blev otroligt gott =) www.diningandcooking.blogg.se

Lämna en kommentar




*