Mintchokladmousse

Vad sägs om den här läckra desserten? Få ingredienser och lätt att göra.

mintchokladmousse
Mintchokladmousse
till 3-4 portioner

Tid: 15-20 min + ca 1 timme i kylen

100 g mintchoklad
2 dl grädde
1 msk honung
2 äggula

till servering:
myntablad
bär (blåbär på fotot)

ingredienser mintchokladmousse

Smält chokladen tillsammans med honungen över ett vattenbad. Vispa undet tiden grädden i en skål. Den ska var valöst vispad annars kan moussen grynig.

Ta bort kastrullen med choklad från varmvattenbadet och rör ner äggulan. Häll direkt ner i grädden och vänd runt med en sked. Fortsätt att vända tills all chokladsmet är inblandad och moussen har en jämn färg.

Klicka upp moussen i små glas och ställ i kylen ca 1 timme. Garnera gärna med ett cintronmelissblad och riven choklad.

Källa: Recept som följde med Rekoboxen maj 2015

Kommentarer

Carro skrev 2015-06-03 klockan 18:26

Mums! och hittar man inte mintchoklad så kan man ta vanlig choklad och hälla i några droppar pepparmyntsolja =)

diningandcooking skrev 2015-06-03 klockan 19:06

Det ser ju jättegott ut, har inte gjort så mycket chokladmousse men ska absolut testa det. Här hemma har det bakats chokladcupcakes med dulce de lechefrosting som blev otroligt gott =) www.diningandcooking.blogg.se

Lämna en kommentar




*