Matinspiration Julaftons-veckan – vecka 52

Ravioli med ugnsbakade grönsaker

Vecka 52

Måndag: Ravioli med ugnsbakade grönsaker.
Ugnsbaka en röd paprika, två tomater och en lök i bitar ungefär 20 minuter. Servera med nykokt ravioli som blandats med en sås på grön pesto, hackad färsk spenat och ricotta.

Brunkål eller rödbetssallad?

Tisdag: Förberedelser inför julbordet: Brunkål och prinskorv
Lika bra att börja förbereda julmaten. Så idag gör vi en stor omgång brunkål som serveras med prinskorvar och ett stort grönsaksfat.

Onsdag: Förberedelser inför julbordet: Köttbullsmacka med rödbetssallad.
Tips: Ta undan det du ska ha till dagens middag och blanda i smulad Chevré. Supergott!

Torsdag/Julafton: Här kan ni se hur vårt julbord såg ut 2018, om ni behöver lite inspiration. Länk >>

Fredag: Misstänker att det blir rester hela dagen ;)

Köttfärslimpa

Lördag: Köttfärs/storkok: Köttfärslimpa
På fotot ovan utgick jag från Marias recept på Italiensk köttfärslimpa, men fyllde istället med knaperstekt bacon, kantareller och västerbottensost. Nu får vi se vad som blir över från julbordet, om vi hittar något kul att fylla med. Resterna av köttfärslimpan går utmärkt att frysa in.

Söndag: Vegetariskt: Couscous med ugnsrostade rotfrukter och halloumi

Lämna en kommentar




Reklam: