Veckomatsedel vecka 41

Måndag: Köttbullar, potatisbullar och lingonsylt
Tisdag: Ugnsfalukorv med potatismos
Onsdag: Äter inte hemma
Torsdag: Ugnspytt med kassler och senapskräm
Fredag: Kom med era bästa förslag annars åker vi dit på att göra Tacos!
Lördag: Hemmagjorda högrevshamburgare med bröd
Söndag: Viltkyckling med ris

Marias kommentar:
Att säga att det är kaos i matplaneringen här hemma är nog ett understatement. Jag skulle behöva åka iväg på en inspirationsresa i matlagningens tecken helt klart! Önskar att jag hade en matglad 10-åring här hemma, men tyvärr är det inte riktigt sanningen. Vi harvar runt som många andra barnfamiljer med tacos, korv i olika former (vilket jag har oerhört svårt för…), hamburgare (hemmagjorda, McD är ingen favorit så det slipper vi!), pannkaka och några rätter till. Jag behöver inte säga att jag är enormt less på dessa rätter va?

Matkasse föreslår många men p.g.a. mina egna allergier så sätter det oftast käppar i hjulet. Jag vet att det blir så oerhört mycket bättre om jag bara tar mig tid att söka efter lite nya recept och sedan göra en planering för några veckor framåt för att få bättre rull på matalternativen. Så nu kavlar jag upp ärmarna igen och kastar mig in i detta.

Fick just en kommentar från maken – och så säger folk att det är roligt att stå i köket i flera timmar och laga mat… Ja, det är det ofta om man får laborera och laga utan stress och press. Att inte behöva ta hänsyn till resten av familjens smakpreferenser och bara köra på så vet jag att det ofta kickar igång inspirationen och nya favoritrecept skapas.

Så snälla, kom med ett förslag till en maträtt som jag kan testa på fredag, annars blir resultat ännu en fredag med tacos här hemma (till dotterns stora glädje).

Kommentarer

Millan skrev 2019-10-07 klockan 06:13

Någon god soppa kanske? Eller vegetariskt? Eller kanske en god pasta?

Här hemma så anpassar vi inte maten så mycket efter barnen, utan vi gör vad vi vill äta. Tycker de sen inte om det finns det alltid korv/köttbullar/mackor de kan äta istället.

Både mathem och ica lägger ut sina menyer och recept på nätet. Kanske kan ta en veckomeny från dem och byta ut om det är någon rätt som inte fungerar eller anpassa så att den fungerar?

Lämna en kommentar
Reklam: