Viltkyckling

Viltkyckling

4 portioner

Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 dl lätt crème fraiche
0,5 dl outspädd vinbärssaft
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk timjan
1 msk soja

Gör så här:
1. Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna.
2. Blanda crème fraiche, saft, vatten, buljongtärning, timjan och soja i en traktörpanna.
3. Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min, eller tills kycklingen har en innertemperatur av 70 grader (använd en stektermometer).
4. Servera med potatis och grönsaker och eventuellt lite gelé.

Källa: Arla

Marias kommentar:
Ett recept som har hängt med ett bra tag. En riktig klassiker här hemma. Det är mycket smak och det går fort att laga till. Bäst smakar det med potatis i någon form, men det fungerar även med ris eller pasta till. För den som vill ha lite mera viltsmak tillsätter 5 krossade enbär till såsen.

Kommentarer

Linda skrev 2008-04-02 klockan 23:10

Åhh det där såg riktigt smarrigt ut!

Catty skrev 2008-04-03 klockan 08:05

Låter gott, och ser gott ut :) Borde definitivt testas :)

Caroline skrev 2008-04-19 klockan 01:19

Jag säger bara MUMS! Det är såna här enkla men otroligt goda recept jag gillar. Har skrivit ut det nu =)

Anna-Carin skrev 2008-05-03 klockan 11:55

Uppskattades av hela familjen! Treåriga dottern som normalt ratar sås åt med god aptit och maken som inte är överförtjust i kyckling tog om två gånger. Hamnar definitivt på vår middagsplanering!

Maria skrev 2008-05-03 klockan 11:57

Roligt att ni uppskattar receptet! En härlig klassiker som ger mersmak helt klart och ett recept man inte tröttnar på i första taget. Går att variera en hel del gällande vilka tillbehör man har till och det är toppen tycker jag! Skoj att höra att det även uppskattas även av 3-åringar som normalt ratar sås! :o)

Millan skrev 2008-05-04 klockan 20:12

Nu har vi testat och vi blev riktigt förtjusta i det! Tack för ett recept som kommit till oss för att stanna!

Lämna en kommentar




*