Värmande soppor

Det är svinkallt ute och det känns som att tjälen gått in i kroppen på mig. Det enda som verkar hjälpa för att tina upp mig är soppa (och te). Så den här veckan har det blivit mycket soppa för min del. Tänkte dela med mig av några sopptips från oss på Salt&Peppar.

rödbetssoppor

Är det någon typ av soppa jag gillar, så är det olika rödbetssoppor. Det är något med rödbetans söta smak jag verkligen fastnat för. Två av favoritrecepten är:

Borsjtj på Peters visFörsta gången jag smakade denna ryska rödbetssoppa var på en nyårsfest, då Peter hade slängt ihop den. Efter den gången tillhör soppan våra favoriter.

KalassoppaEn mättande soppa med rödbetor och gröna linser som passar bäst som “storkoks-soppa” och fryses in. Blir nästan bättre efter en runda i frysen.

potatissoppor

Potatis är billigt, mättande och fungerar bra i både soppor och bröd.

Marias potatissoppaEn av vinterns favoriter hemma hos Maria. Tar jag inte helt fel är det dessutom dagens middag hemma hos dem.

Potatisbröd att ha till soppanEtt lättbakat bröd där potatisen ger smak och saftighet till brödet.

Sötpotatissoppa med citrongräsAnna är duktig på att göra storkok med soppor och detta är en av hennes favoriter.

paprika linser

Annas paprikasoppa med färsHar inte själv hunnit att testa den än, men den ska planeras in nästa vecka. Är en av Annas favoritsoppor!

Sandras röda linssoppaFrån början ett recept vi fick inskickat som länge blev liggande. Men det visade sig vara en mycket prisvärd soppa som snabbt fyllde många av mina lunchlådor.

Några andra soppor jag gärna tipsar om:
Mammas Hedvigsoppa

Italiensk ostsoppa

Lindas löksoppa med ostgratinerat bröd

Har Du någon favoritsoppa? Dela gärna med dig av dina favoriter till oss, för vi är sugna på att testa!

Kommentarer

Monica skrev 2010-01-08 klockan 18:12

Tacosuppe er en storfavoritt her i hjemmet,tror jeg må prøve paprikasuppe i neste uke :) http://dengladekokk.blogspot.com/2009/10/tacosuppa.html

Tessiz skrev 2010-01-08 klockan 19:22

Hej hopp! Det här är våran favvo som vi gör ganska ofta. Väldans enkel iofs, funkar bra med en riktigt god brödbit till! http://www.mums.nu/index.php/hogsbosoppa/

Tessiz skrev 2010-01-08 klockan 19:22

Oh glömde den här! Vegetarisk gulashsoppa! Den är riktigt nice! :) http://www.mums.nu/index.php/vegetarisk-gulaschsoppa/

Maria skrev 2010-01-08 klockan 18:47

Ha, ha, inte dagens middag, men dock dagens lunch! ;-) Lika gott som alltid! Tackar för övriga sopprecept! Det är ju himla gott, men något vi äter på tok för sällan här hemma.

Kari Receptomaten skrev 2010-01-08 klockan 21:04

Tack för massor med inspiration, soppa är så underskattat tycker jag!

Ellinor skrev 2010-01-09 klockan 12:52

Tomatsoppa gör vi ibland, den kan man ha pasta i också eller lite fetaost, receptet är en kvarleva från studenttiden, därav de något märkliga måtten: http://myransmemoarer.blogspot.com/2008/06/tomatsoppa.html Eller kycklingsoppan med nudlar från arla, fast förfinad med ingefära, vitlök, lite lime: http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=22292

Annika skrev 2010-01-11 klockan 12:28

Vanlig potatissoppa tycker jag är riktigt gott! T ex denna: http://bakatochlagat.wordpress.com/2009/10/08/potatissoppa/ Blev väldigt sugen på att prova din rödbetssoppa. Har även funderat på att prova ärtsoppa av vanliga gröna ärtor. Har inte hittat något recept än bara.

Millan skrev 2010-01-11 klockan 14:22

Annika: Tack för tipset! Här finns en riktigt god grön ärtsoppa: https://saltpeppar.se/blog/?p=23295

Emmy skrev 2010-01-11 klockan 16:08

Jag håller med, soppa är verkligen gott och värmande nu när det är kallt ut. Även perfekt att ta med sig till pulkabacken i en termos. Tack för inspirationen!

Millan skrev 2010-01-20 klockan 12:13

Tack för alla tips! Vi jobbar oss igenom dem och återkommer med vad vi tycker här i bloggen :)

Lämna en kommentar
Reklam: