Tonfiskröra med avokado, kapris och purjolök

Tonfiskröra är snabbfixad middag när tiden inte riktigt räcker till. Här kommer förslag på två olika tonfiskröror. Båda kan göras dagen innan och förvaras i kylskåp. Perfekt att fylla picknickmackorna med också!

tonfiskmackor

Tonfiskmacka med avokado, kapris och purjolök
till 4 portioner

2 burkar tonfisk i olja (á 200 g)
2 msk kapris, grovhackad
1 msk dijonsenap
1 dl majonnäs
10 cm purjolök, tunt strimlad
några stjälkar bladpersilja, grovt skuren
salt & svartpeppar

till servering:
bröd
tomat
avokado
flingsalt

Blanda tonfisk, purjolök, kapris, senap, majonäs och persilja. Smaka av med lite salt & svartpeppar.

Tonfiskröra med grekisk yoghurt

Blanda grekisk yoghurt med tonfisk, hackad dill, hackad rödlök och pressad citron! Krydda eventuellt med lite chiliflakes. Servera i tortillabröd eller på macka.

Fler tonfiskröror

Fredriks Tonfiskröra till picknicken

Tonfiskmackor med ägg

Kommentarer

Mårtensson kök skrev 2014-11-10 klockan 18:03

Sådana röror som denna är verkligen en livräddare när det gäller snabb och god lunchmacka. VI har en gammal goding men är ju aldrig svåra på att testa nya smaker:)

Lämna en kommentar




Reklam: