Tonfiskröra med avokado, kapris och purjolök
Tonfiskröra är snabbfixad middag när tiden inte riktigt räcker till. Här kommer förslag på två olika tonfiskröror. Båda kan göras dagen innan och förvaras i kylskåp. Perfekt att fylla picknickmackorna med också!
Tonfiskmacka med avokado, kapris och purjolök
till 4 portioner
2 burkar tonfisk i olja (á 200 g)
2 msk kapris, grovhackad
1 msk dijonsenap
1 dl majonnäs
10 cm purjolök, tunt strimlad
några stjälkar bladpersilja, grovt skuren
salt & svartpeppar
till servering:
bröd
tomat
avokado
flingsalt
Blanda tonfisk, purjolök, kapris, senap, majonäs och persilja. Smaka av med lite salt & svartpeppar.
Tonfiskröra med grekisk yoghurt
Blanda grekisk yoghurt med tonfisk, hackad dill, hackad rödlök och pressad citron! Krydda eventuellt med lite chiliflakes. Servera i tortillabröd eller på macka.
Fler tonfiskröror
Fredriks Tonfiskröra till picknicken
Kommentarer
Mårtensson kök skrev 2014-11-10 klockan 18:03
Sådana röror som denna är verkligen en livräddare när det gäller snabb och god lunchmacka. VI har en gammal goding men är ju aldrig svåra på att testa nya smaker:)
Reklam:
Lämna en kommentar