Surdegsfralla med kyckling, avokado och dragonmajo
Pandemin håller oss i ett järngrepp och vi stannar hemma. Saknar att kunna gå och fika och träffa vänner. Espressohouse släppte sin nya meny och jag såg en bild på en macka jag blev såååå sugen på. Så det var bara för mig att inspireras av bilden och göra en hemma istället. Jag tvivlar på att originalet är bättre ;)
Surdegsfrallor, köp färdigt eller baka själv enligt det här receptet >>
Sous videad kycklingfile (scrolla ner lite i inlägget för beskrivning av kyckling)
Advokado
Pickad rödlök
Majonnäs (se nedan) med dragon
Grönt typ spenatblad/sallad
Majonnäs i Thermomixen
givetvis kan du göra majonnäs med stavmixern också, men nu var detta smidigast för mig eftersom maskinen stod framme
Tips: se till att alla ingredienserna är rumstempererade, även skålen.
250 g solrosolja
1 ägg
1 tsk vinäger
1 tsk senap
1 msk färsk hackad dragon
salt & peppar
Placera en måttbägare på mixerskålens lock, väg upp oljan i måttbägaren och ställ åt sidan.
Lägg ägg, citronsaft, senap, dragon salt & peppar i mixerskålen.
2 min / hastighet 4
..samtidigt som du långsamt häller oljan på mixerskålens lock. Genom att låta den droppa ner i en tunn stråle runt mätkoppen på de roterande knivbladen får du en emulsion.
Nu ska det vara färdig majonnäs i skålen :) Fungerade det inte? Häll över allt i en annan skål och ställ åt sidan. Knäck ytterligare ett ägg i skålen och kör 1 min 30 sekunder / hastighet 4, samtidigt som du långsamt häller ner den undanställda majonnäsen i skålen.
Häll över majonnäsen i en skål och servera direkt, eller förvara i en lufttät burk i kylskåp.
Kommentarer
Kristina Ponting skrev 2021-06-30 klockan 09:45
Så gott, jag gjorde enligt receptet igår:)
Millan skrev 2021-07-01 klockan 13:07
Vad kul att du testade Kristina! Håller med dig om att det blev riktigt bra!
Reklam:
Lämna en kommentar