Raw hallonsylt
Jag:
– Det är fint väder idag, vad sägs om att vi åker på självplock?
En timme senare när vi kommit fram öser det ner. Marken är rena lervällingen och på promenaden från bilen blir vi alla genomblöta.
Men hallonen fanns som tur var i tunnlar. Gott om superfina bär och det tog inte lång tid att plocka flera kilon vi tog med oss hem.
Vi tog även en runda till jordgubbarna 🍓 och fick plockat lite där.
Ikväll har jag sen roat mig med att frossa i bär, frysa in det mesta men även gjort lite raw-hallonsylt på de bären som inte riktigt överlevde resan hem.
Bli nu inte avskräckt av det är så kallad “raw food”, för den här sylten är riktigt god. Den är inte alls så söt som “riktig” sylt. Passar perfekt att servera med typ kladdkaka och grädde. Själv lägger jag gärna en klick på min overnight oat.
Raw hallonsylt
till 1 burk
250 g hallon
2 msk chiafrön
gnutta vaniljpulver
lite honung
Rör ihop allt, ställ i kylen över natten. Servera till gröt, fil eller yoghurt.
Håller max 1 vecka i kyl.
Serveringstips:
Yoghurt, chiapudding och raw hallonsylt. En perfekt sommarfrukost!
Vad är raw food?
Raw food är en kostfilosofi där maten äts i sin naturliga, opolerade form utan upphettning över 42-48 grader Celsius. Den baseras på färska frukter, grönsaker, nötter och frön i olika råa rätter. Målet är att bevara näring och enzymer för ökad hälsa och energi.
Vad kan du mer göra med hallon?
Hallonsylt med vanilj >> recept här >>
Reklam:
Lämna en kommentar