Hallonsylt med vanilj

Hemmagjord hallonsylt måste vara något av det godaste som finns! Den här varianten går snabbt att göra och blir magiskt god!

hallonsylt

Hallonsylt med vanilj
500 g färska hallon
1/2 paket Syltsocker 1+3 (från DanSukker)
1/2 – 1 msk vaniljsocker

sylt

Blanda bären med syltsocker och vaniljsocker. Låt koka ca 5 minuter och skumma noga. Häll upp i en steriliserad glasburk.

Förvara i kyl.

Angående burkar: Vill man att sylt, syltade saker och inläggningar ska hålla länge är det viktigt att sterilisera burkarna och locken innan. Ställ burkarna i ugnen och värm till 100 grader. Låt stå några minuter. Då dör bakterier som finns kvar i burkarna och du slipper också risken att burkarna spricker när du häller upp varma saker i dem. Locken kan du koka en kort stund i vatten.

Kommentarer

Linda skrev 2010-08-05 klockan 18:58

Mmm vad gott med hemmagjord hallonsylt

Berith skrev 2010-08-05 klockan 20:09

Visst är det gott med hallonsylt!

Maria skrev 2010-08-05 klockan 19:47

Låter fantastiskt gott! Tror bestämt jag ska "offra" några av skogshallonen jag har plockat och göra lite sylt.

Lämna en kommentar