Parmigiano Reggiano Night

Behövs det verkligen en speciell dag för att uppmärksamma parmesan? Inte i vårt hushåll iaf :) Men idag är det den dagen och vi passar på att fresta med lite parmesan-inspiration.

parmesan

Så enkelt och såå gott. Smörstekt sparris med hyvlad parmesan på toppen. Passar utmärkt som tillbehör till det mesta :)

 

parmesan

En variant av Tomatrisotton, fast utan mozarella och istället några deciliter riven parmesan.

 

parmesan

Parmigiano-Reggiano är en klassisk italiensk hårdost gjord på komjölk, som fått sitt namn på grund av att osten först började tillverkas i trakten mellan städerna Parma och Reggio nell’Emilia i Emilia-Romagna i norra Italien.
Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Parmigiano-Reggiano

parmesan

Det finns få matvaror som slår en riktigt lagrad parmesan tycker jag.

 

parmesan

parmesan

Dubbelpanerad spättfilé (som det här receptet, fast skorpmjölet är blandat med riktigt finriven parmesan).

Kommentarer

vera skrev 2015-10-25 klockan 09:38

Vad gott allt ser ut! Framförallt sparrisen, det är en favorit hos mig! :)

Lämna en kommentar




*