Matinspiration vecka 51
Det är mitten på en ovanligt lugn december. Inga lucia-spelningar eller julkonserter för min del. Saknar det så det gör ont. Men mer tid till familjen och matlagning iaf. Den här veckan bjuder jag på lite smarta matlagningstips på hur man drar nytta av resterna.

Vecka 51
Måndag: Soppa/vegetarisk: Gör en ordentlig omgång tomatsoppa och servera med massa olika tillbehör. Det gamla brödet från helgen har blivit till krutonger och alla kan välja vilka tillbehör de vill. Resterna av soppan fryser du tillfälligt in.
Saras Tomatsoppa (länk)
Tisdag + Onsdag: Storkok: Ugnsbakad lax under krämigt romtäcke

Torsdag: Pasta med tomatsås och frästa rotfrukter
Koka upp pasta och servera med resterna av tomatsoppan. Tärna några morötter fint, kanske en palsternacka, rödlök, lite kålrot eller sellerirot? Helt beroende på vad som finns. Fräs i smör och krydda med timjan. Toppa pastan med detta.
Fredag: Surdegsbröd toppat med Kycklingröra med curry (länk)
Lördag: Pizza! (länk) Använd resterna av tomatsoppan till att lägga på pizzan.
Reklam:
Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar