Kanelbullens dag
Det närmar sig kanelbullens dag även i år! 4 oktober så dags att börja ladda redan nu!
Självklart har vi recept på världens bästa kanelbullar!
Kanelbullens dag
Kanelbullens dag instiftades av Hembakningsrådet (numera Sveriges bagare & konditorer) 1999 för att främja traditionen att baka och njuta av kanelbullar. Sedan dess har dagen firats varje år den 4 oktober.
Men varför inte köra “all in” och börja dagen med kanelbulleovernighoat, göra kanelbullskladdkaka och kanelbullebollar.
Kanelbulleovernigtoat
0,5 dl havregryn
0,5-1 msk chia frön
1 dl yoghurt
0,5 dl mjölk
Krydda med: kanel, kardemumma och lite vaniljpulver/vaniljsocker
Blanda samman alla ingredienserna i en skål med lock. Sätt in i kylen över natten.
Kanelbullekladdkaka
Härlig kanelsmak på kakan och med pärlsocker på så det ännu mer känslan av kanelbulle!
>>Hela receptet hittar du här >>
Kanelbulleskorpor
Och resterna av eventuella kanelbullar gör ni med fördel skorpor av!
Skiva dem ca 5 mm tjocka, in i ugnen 100 grader 1 – 1,5 timmar. Låt svalna och lägg i en burk.
Kanelbullebollar
Läckra chokladbolls-liknande skapelser, fast kryddade som kanelbullar.
Hela receptet hittar du här >>
Visserligen är det kanelbullens dag, men de här Blåbärsbullarna går inte av för hackor. Ett alternativ om du inte vill ha vanliga bullar.
Kommentarer
Linda skrev 2020-10-28 klockan 09:26
Oj, jag är (nästan) beroende av att hitta nya smakkombinationer i bullar! En av favoriterna är att fylla dem med choklad, mandel och vaniljkräm! Nötter är aldrig fel och det är supergott att använda cashewnötter med farinsocker (det blir en lite mer kola-aktig smak). Annars låter pepparkaksfyllning spännande, det måste testas inför jul!
Reklam:
Lämna en kommentar