Italienska läckerheter

Reklam för Gusto – italiafoodmarket.com

Jag har ju redan gjort ett inlägg om italiafoodmarket, men jag kände faktiskt att jag vill göra ett till. För nu har de här delikatesserna förgyllt våra dagar.

Världens godaste fralla med tomat och mozzarella

En av de mest magiska sakerna jag fick i min leverans var mozzarellan som jag redan tidigare skrivit om. Jag har seriöst aldrig tidigare smakat en mozzarella med så mycket smak och härlig konsistens. Kan varmt rekommendera den!

Supergod pasta med räkor och fänkål

Jag beställde även lite pasta och gjorde en variant av Pasta med purjolök, fänkål, räkor och dill. Blandade lite tunt strimlad vitkål i också. God pasta med bra konsistens.

Italiensk nougat

Från företaget SFumature di Cioccolato köpte jag de här nougat-liknande läckerheterna. “The chocolate bars are handmade of 3 layers of chocolate with Milk chocolate and white chocolate in the middle.”
Eftermiddagsfikan blev till en riktig njutning.

SFumature di Cioccolato:
Shades of Chocolate: Artisan Chocolate.

The ancient Neapolitan chocolate shop has been working with chocolate for over a century, producing chocolate delicacies that satisfy the eyes and especially the palate. Expert chocolatiers work the cocoa by hand, using ancient recipes of the Neapolitan tradition and creating sticks of chocolate, pralines, eggs, animals, cartoon characters, hearts, little angels, and many other sculptures to taste.

Hemmagjorda surdegscroissanter med chokladfyllning

Och sen var det där här chokladkrämen.. Gjorde surdegscroissanter som jag testade att fylla med denna. Resultatet blev väl kanske inte världens bästa, då den visade sig vara lite för rinnig för detta syfte. Så det kommer jag inte att göra om. Men krämen i sig var väldigt “chokladig” och inte alls så söt som exempelvis Nutella. Smaskens!

Gusto – italiafoodmarket.com

Detta inlägget är såklart i samarbete med Gusto. En lokal italiensk marknad, fast på nätet. Här hittar du butiken och kan titta igenom vad de har i sitt sortiment:
italiafoodmarket.com

Lämna en kommentar
Reklam: