Hyvlade sommargrönsaker

Vi äter mycket grönsaker här hemma och på hösten när sakerna är som godast äter jag dem gärna råa i sallader. Detta recept kommer från favoritkokboken av Hugh Fearnley-Whittingstall.

sallad

Hyvlade sommargrönsaker
till 4 portioner

2 gulbetor
1 medelstor kålrabbi (ca 100 – 150 g)
150 g rädisor
1 liten squash (ca 150 g)

dressing:
1 tsk engelsk senap
2 tsk flytande honung
1 msk pressad citronsaft
4 msk rapsolja
havsalt och peppar

på fotot/serveringsförslag:
Filodegspaj med zucchini och ris
sallad

 

Ansa alla grönsakerna och skapa betor och kålrabbin. Använd en mandolin (eller osthyvel) och hyvla så tunnt du kan. Blanda samman.

Blanda alla ingredienserna till dressingen i en burk och skaka tills senapen har löst upp sig. Ringla över salladen och servera.

Källa: Grön mat av Hugh Fearnley-Whittingstall

Lämna en kommentar




*