Hyvlade sommargrönsaker
Vi äter mycket grönsaker här hemma och på hösten när sakerna är som godast äter jag dem gärna råa i sallader. Detta recept kommer från favoritkokboken av Hugh Fearnley-Whittingstall.

Hyvlade sommargrönsaker
till 4 portioner
2 gulbetor
1 medelstor kålrabbi (ca 100 – 150 g)
150 g rädisor
1 liten squash (ca 150 g)
dressing:
1 tsk engelsk senap
2 tsk flytande honung
1 msk pressad citronsaft
4 msk rapsolja
havsalt och peppar
på fotot/serveringsförslag:
Filodegspaj med zucchini och ris
sallad
Ansa alla grönsakerna och skapa betor och kålrabbin. Använd en mandolin (eller osthyvel) och hyvla så tunnt du kan. Blanda samman.
Blanda alla ingredienserna till dressingen i en burk och skaka tills senapen har löst upp sig. Ringla över salladen och servera.
Källa: Grön mat av Hugh Fearnley-Whittingstall
Reklam:
Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar