Grön mat av Hugh Fearnley-Whittingstall

Kan man bli kär i en kokbok? Ja, jag tror faktiskt att jag kan bli det. Jag har länge haft en dröm om att få åka till River Cottage, men ännu har den inte slagit in och jag vet inte heller om den någon gång kommer att slå in.

Uppdaterat 2014: Drömmen slog in, läs mer här >>

Men jag dagdrömmer gärna om recepten därifrån och när Hugh äntligen släppte en bok som översatts till svenska var jag nog bland de första att beställa hem den. En regnig kväll satt jag där med post-it-lapparna och började markera sida efter sida med saker jag ville testa att göra. Jag inser att detta inte är en bok som går hem hos alla, då det är många “konstiga” ingredienser. Men den är perfekt för mig! Allt jag testat har fallit mig i smaken. Ett av recepten, Lasagne med squash och fänkål finns redan här på salt&peppar och ett till får ni strax med dagens inlägg. Filodegspaj med zucchini och ris.

grön mat
grön mat

Läckra foton och recept som får mig att vilja sätta post-it-lappar på varannan sida!

grön mat

Boken innehåller såväl festrecept som enklare tapas-varianter. Alla recept är vegetariska, men det finns även några veganrecept.

Uppdatering: Detta har faktiskt blivit min favoritkokbok av alla kokböcker jag har. Ingen annan kokbok jag lagat så mycket recept från. Så väl värd att köpas!

Grön mat av Hugh Fearnley-Whittingstall

river cottage

När vi ändå är inne på Hughs böcker så finns även denna i min samling. Efter att ha sett första säsongens tv-program var jag helt övertygad om att jag skulle laga allt i denna. Så blev det inte. Det står säkert allt du behöver veta om matlagning i denna bibel, men jag orkar inte ta mig igenom den.

river cottage

Jag vill egentligen inte säga något dåligt om den här boken, men jag använder den faktiskt inte.

The River Cottage Cookbook av Hugh Fearnley-Whittingstall

Lämna en kommentar
Reklam: