Hyvlade sommargrönsaker
Vi äter mycket grönsaker här hemma och på hösten när sakerna är som godast äter jag dem gärna råa i sallader. Detta recept kommer från favoritkokboken av Hugh Fearnley-Whittingstall.
Hyvlade sommargrönsaker
till 4 portioner
2 gulbetor
1 medelstor kålrabbi (ca 100 – 150 g)
150 g rädisor
1 liten squash (ca 150 g)
dressing:
1 tsk engelsk senap
2 tsk flytande honung
1 msk pressad citronsaft
4 msk rapsolja
havsalt och peppar
på fotot/serveringsförslag:
Filodegspaj med zucchini och ris
sallad
Ansa alla grönsakerna och skapa betor och kålrabbin. Använd en mandolin (eller osthyvel) och hyvla så tunnt du kan. Blanda samman.
Blanda alla ingredienserna till dressingen i en burk och skaka tills senapen har löst upp sig. Ringla över salladen och servera.
Källa: Grön mat av Hugh Fearnley-Whittingstall
Reklam:
Lämna en kommentar