Halloweenpasta

När vi besökte Green matmarknad tidigare i höstas fick vi med oss en paket svart bönpasta hem. Pastan ser inte direkt så aptitlig ut, så vi tänkte direkt på Halloween och ville egentligen kombinera med någon form av pumpa. Men när detta lagades i augusti hade ännu inte pumpasäsongen kommit igång, så lösningen fick bli att göra en variant på Aubergineröra med röda linser. Men när detta nu hamnar i bloggen så finns det ju åter igen pumpor i butiken, så testa gärna att tärna det och blanda ner istället för squashen.

bönpasta röda linser
Squashröra med röda linser
till 4 portioner

1 gul lök
3 morötter
1 liten squash (eller motsvarande mängd pumpa i småbitar)
olivolja

1 burk krossade tomater
1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl röda linser
1 msk finhackad persilja
lite röd färsk chili

till servering:
svart bönpasta
broccoli

Skala löken och morötterna. Hacka löken fint. Grovriv morötterna. Skär squashen i mindre bitar. Fräs lök, morötter och squash i olja tills de börjar mjuka.

Häll i tomater, vatten, buljong, linser, persilja och finhackad chili. Låt såsen puttra tills linserna har blivit mjuka, vilket tar ca 20 minuter.

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Servera med ångkokt broccoli.

svarta bönor spaghetti

Millans kommentar om pastan: Vi har tidigare testat Sojabönsfettuccine från a la eco, så vi kände väl till deras sortiment. Lite extra intressant att priset sjunkit med 10 kr/förpackning sedan vi testade det 2013. Nu ligger de på runt 35 kr/förpackning. Hur som helst, den svarta pastan är betydligt bättre i konsistensen än sojabönsfettuccine. Det här påminner betydligt mer om vanlig pasta. Väldigt mättande och helt okej. Bra alternativ om man nu inte vill äta vanlig pasta. Dock så vill jag säga att det finns få saker som slår en helt vanlig god pasta.

Lämna en kommentar
Reklam: