Sojabönsfettuccine med spenatsås

Lite lättlagad vardagsmat är aldrig fel :) Ett ypperligt tillfälle för oss att testa en ny sorts “pasta” dessutom.

tomatröra

Sojabönsfettuccine med spenatsås
till 3 portioner

1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
smör

70 g färsk spenat
150 g skinka
1 dl vitt vin

100 g creme cheese
250 g tomater
peppar

till servering:
sojabönsfettuccine (eller pasta)
pumpafrön
salt

Tillaga sojabönsfettuccine (eller pastan).

Hacka vitlök och schalottenlök fint och fräs i en rejäl klick smör tills löken börjar mjukna. Tillsätt spenat, skinka och vin och låt fräsa ett par minuter. Stäng av plattan och rör ner ost och tomater. Smaka av med peppar.

Strö pumpafrön över vid servering.

sojabönspasta

Sojabönsfettuccine
Fixa middagen i en handvändning med vår goda sojabönsfettuccine. Den här pastan är unik för den är gjord av ekologiska sojabönor, det är allt. Den är naturligt fiberrik, glutenfri och innehåller mycket protein – och den klibbar inte! Dessutom har den lågt kolhydratinnehåll med långsamma kolhydrater som ger lång mättnadskänsla.
Lägg pastan i rikligt med kokande, lättsaltat vatten och låt småkoka i 6 – 8 minuter (obs! vår pasta skall inte stormkoka). Servera med en god sås eller med hyvlad parmesan och en klick pesto. Recept på paketet.
Källa: alaeco.se

Millans kommentar: Lätt att tillaga och god smak. Konsistensen påminner dock om överkokt pasta, vilket kanske inte riktigt är till dess fördel. Skulle definivit kunna äta det igen, men det som avskräcker mig är priset på 45 kr / förpackning.
Finns att beställa härifrån: http://www.alaeco.se/produkt/Sojabonsfettuccine

Lämna en kommentar
*