Green matmarknad

Vi blev tillsammans med ett gäng andra matbloggare inbjudna att besöka Green matmarknad ute i västra hamnen i Malmö. Green matmarknad är ganska unika i Sverige med sitt koncept och vill givetvis nå ut med sitt budskap. I Malmö är de redan ganska välkända och planerna finns att i framtiden öppna upp i såväl Göteborg som Stockholm.

Green matmarknad är en fullsortimentsbutik vid Turning Torso. Vi anser att mat skall vara naturlig, fri från kemiska och konstgjorda tillsatser, därför är vårt sortiment grundat på ekologiska och naturliga produkter.

Nu var det faktiskt inte första gången jag besökt stället, för deras tesortiment är nämligen enormt.

green matmarknad teer

Hemma dricker jag nästan uteslutande lösteer, men på jobb går det åt många påsar och deras sortiment med Pukka och Clipper går verkligen inte att klaga på. På baksidan av den här hyllan finns det fler sorter samt även lite Kusmi teer.  Så tehyllan har jag som sagt besökt flera gånger förrut.

 

green matmarknad brekeriet

Men nu när vi var inbjudna fick vi en guidad tur runt i butiken och jag upptäckte en del saker jag inte sett där tidigare, som att de säljer Brekeriets Ligero (ett mörk lättöl på 2,2%). Och Brekeriet gillar vi ju, även om lättöl i sig inte direkt är favoriten.

 

green matmarknad

Butiken är fräsch och grönsaksavdelningen ser riktigt bra ut.

 

delikatessen green matmarknad

Delikatessdisken är välfylld av såväl ostar som kött.

 

green matmarknad

Även bröd från mindre bagerier finns att köpa.

 

green matmarknad

Kryddor från Spicemaster fanns det också gott om, även det något vi tidigare testat och varit nöjda med.

 

green matmarknad

Undertiden vi satt och lyssnade när de berättade mer om sina planer för framtiden och hur de ser på butiken bjöds vi på lite smakprov deras kockar hade lagat med ekologiska råvaror.

Hemlagat-konceptet följer naturligtvis vår filosofi om att använda de bästa råvarorna och så få tillsatser som möjligt. Exempelvis är vår lyxiga räksallad gjord av vår egen majonnäs, den finaste Kalixrommen, dill, pepparrot, peppar och 50 % räkor. Vi har alltifrån såser, pajer och kycklingspett, till lasagne och hemlagad rostbiff. Rostbiffen gör vi av svenskt kött, vilket konstigt nog – och lite skrämmande – är rätt unikt i Sverige.

green matmarknad juice

När jag satt där passade jag samtidigt på att lägga ut en bild på Instagram och fick en hel del kommentarer och vill dela med mig av en från macgyver:

Sortimentet har blivit riktigt bra nu men jag handlar inte allt där. Mest i charken faktiskt som har väldigt fina råvaror. Finns även många spännande märken i övriga butiken som inte finns någon annan stans. Många tror att det är dyrt men det är det inte alls tycker jag.

Själv gillar jag främst butiken för att den är så fräsch. Men det är dyrt, det går inte att komma ifrån. Men samtidigt så får man vad man betalar för. Jag är villig att betala dyrare för vissa saker och jag åker gärna hit. Men änsålänge är det inte ett alternativ för mig att storhandla här.

Green Matmarknad – www.greenmatmarknad.se
Västra Varvsgatan 42
211 14 Malmö

Kommentarer

Lina Nilsson skrev 2014-08-10 klockan 16:51

Man kan bara älska Green Matmarknad! /Lina

Millan skrev 2014-08-10 klockan 17:57

Lina: Kunde väl tänka mig att det var en butik helt i din smak :) Gissar att Astrid och aporna är högt upp på "din lista" också?

Mårtensson kök skrev 2014-08-18 klockan 20:42

Åh, nu blir vi ännu mer ledsna för att vi inte hade möjlighet att komma också... men så är det när man jobbar:) Vi får väl helt enkelt ta oss i kragarna och få tummarna loss och åka dit in på egen hand snart.!

Bara brittiskt skrev 2014-10-14 klockan 15:22

Det är roligt hur stora ICA Maxi bredvid tar in saker som funkar på Green. Spicemaster är en sådan (jag älskar deras Morning Wellness på rysk yoghurt!) Nu är det bara synd att de inte har restaurangen öppen längre med sina jazzkvällar.

Lämna en kommentar
Reklam: