Glöggprovningen fortsätter – Alkholfria glöggsorter

Som jag berättade så gick inte våra planer på glöggprovning så som vi tänkt, så vi fick helt enkelt dela upp det på två helger. Förra veckan bloggade vi mestadels om de alkoholhaltiga sorterna, den här veckan fortsätter vi med de alkoholfria sorterna.

glöggprovning 2014

I startfältet har vi två “traditionella” glöggsmaker och två smaksatta.

Herrljunga glögg

God Jul Glögg från Saturnus

Glögg alkoholfri med Tranbär från ICA

Äpple & Rabarb Glögg från Kullabyggdens Musteri (fotot nedan)

glöggprovning 2014

Vi satt där och smakade, den ena sötare och mer sockerfylld än den andra. Det hela sammanfattades egentligen ganska bra när Teresa bad om vatten för att hon fått nog. Det här med alkoholfria glöggsorter är verkligen inte kul. När det är alkohol i blir glöggsmaken betydligt godare. Utan alkohol blir det bara varm riktigt sockersöt saft av det hela. De smaksatta sorterna gick inte alls hem hos oss. Tranbären hade vi stora förhoppningar om, då transbärssaft inte är speciellt sött. Men detta var sött sött sött. Äpple & Rabarb  var ganska god i smaken, men den smakade inte glögg.

Av de traditionella var Herrljungas glögg den som hade bäst både doft och smak och den blir därmed vinnaren i kategorin alkoholfri glögg.

glöggprovning 2014

Helt nybakade och underbara lussekatter! Bästa receptet som ger både saftiga och hållbara bullar hittar ni här!

glöggprovning 2014

Men vad är en glöggprovning utan pepparkakor och ädelost? I jämförelse med “riktig” mögelost är ju inte tuberna någonting, men vi var ju tvugna att fortsätta testa Kavlis nyheter. Vem minns förra årets Ädelost med Granatäpple? I år har de istället valt att smaksätta med Apelsin och nejlika. På pepparkaka smakade denna helt okej, lite sötare i smaken än den rena ädelosten. Däremot tyckte vi inte alls att den smakade gott när den hamnade på knäcke. Nä, mycket märkligt. Den klassiska ädelosten är vinnaren.

glöggprovning 2014

Med detta avslutar vi årets glöggtester. Eller, jag ska nog inte säga förmycket. Dyker det upp något mer i kul i butiken så är jag ju inte direkt svårövertalad att testa :)

Kommentarer

Martina skrev 2014-11-26 klockan 19:27

Håller med er, alkoholfri glögg är inget vidare ;-) Har en utmaning på min blogg till er, svara om ni orkar och har lust! :-)

Lämna en kommentar
Reklam: