Dragen älg/pulled älg

Långt ner i frysen låg den där, kvarglömd. Först såg jag inte vad det var för något, men sen insåg jag att det var älgstek. Underbart! Crock poten stod framme och älgen åkte direkt ner i den. Resultatet blev en riktigt god middag.

pulled älg

Dragen älg/pulled älg
Måtten nedan får du anpassa efter hur stor älgstek du har. Vår bit var ganska liten.

en bit älgstek

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör

1 dl bbq-sås
1 dl vatten
2 tomater
några kvistar dragon

till servering:
torilla-bröd
grönsaker
syrad rödlök

pulled älg

Skär löken i tjocka skivor och hacka vitlöken. Fräs i smör i ett stekjärn tills löken precis börjar ta färg. Lägg löken i botten på slow cookern. Lägg köttet ovanpå.

pulled älg

Grovhacka tomaterna och lägg runt om. Häll på vattnet. Häll bbq-såsen över köttet och avsluta med några kvistar dragon.

pulled älg

Sätt igång slow cookern på låg i 7-9 timmar. Om du är hemma, ös gärna över köttet några gånger.

pulled älg

Plocka upp köttet och dra isär det med två gafflar.

pulled älg sås

Sås: Ta resten av det som är kvar i slow cookern och mixa samman.

Servera med bröd, grönsaker, syrad rödlök och sås.

Kommentarer

Claes Gründer skrev 2020-09-27 klockan 18:27

Bra grundrecept men vi tillsatte sambal oelek, balsamicovinäger, salt, svartpeppar och lite socker sista timman. Förhöjde smaken väldigt mycket

Millan skrev 2020-09-28 klockan 07:41

Låter som en riktigt bra förbättring, tack för tipset Claes!

Carina skrev 2020-11-22 klockan 12:28

Toppen god ? Lätt att göra, och köttet blev så mört. Använde skyn till att göra sås av, rostade rotfrukter till ? blir fler gånger. Toppen recept ?

Millan skrev 2020-11-23 klockan 20:08

Vad kul att du gillade det Carina! Tack för att du kommenterade!

Lämna en kommentar




*