Dragen älg/pulled älg
Långt ner i frysen låg den där, kvarglömd. Först såg jag inte vad det var för något, men sen insåg jag att det var älgstek. Underbart! Crock poten stod framme och älgen åkte direkt ner i den. Resultatet blev en riktigt god middag.
Dragen älg/pulled älg
Måtten nedan får du anpassa efter hur stor älgstek du har. Vår bit var ganska liten.
en bit älgstek
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
1 dl bbq-sås
1 dl vatten
2 tomater
några kvistar dragon
till servering:
torilla-bröd
grönsaker
picklad rödlök
Skär löken i tjocka skivor och hacka vitlöken. Fräs i smör i ett stekjärn tills löken precis börjar ta färg. Lägg löken i botten på slow cookern. Lägg köttet ovanpå.
Grovhacka tomaterna och lägg runt om. Häll på vattnet. Häll bbq-såsen över köttet och avsluta med några kvistar dragon.
Sätt igång slow cookern på låg i 7-9 timmar. Om du är hemma, ös gärna över köttet några gånger.
Plocka upp köttet och dra isär det med två gafflar.
Sås: Ta resten av det som är kvar i slow cookern och mixa samman.
Servera med bröd, grönsaker, picklad rödlök och sås.
Kommentarer
Claes Gründer skrev 2020-09-27 klockan 18:27
Bra grundrecept men vi tillsatte sambal oelek, balsamicovinäger, salt, svartpeppar och lite socker sista timman. Förhöjde smaken väldigt mycket
Millan skrev 2020-09-28 klockan 07:41
Låter som en riktigt bra förbättring, tack för tipset Claes!
Carina skrev 2020-11-22 klockan 12:28
Toppen god ? Lätt att göra, och köttet blev så mört. Använde skyn till att göra sås av, rostade rotfrukter till ? blir fler gånger.
Toppen recept ?
Millan skrev 2020-11-23 klockan 20:08
Vad kul att du gillade det Carina! Tack för att du kommenterade!
Johan skrev 2023-01-26 klockan 21:35
Gjorde ni det av rullen även kallad saltrulle
Millan skrev 2023-01-27 klockan 10:58
Johan: Jag måste erkänna att jag inte riktigt har koll på var exakt delarna börjar och slutar. Detta var en bit jag fick av en kompis. De kallade den "älgstek".
Reklam:
Lämna en kommentar