Högrevsburgare på stekhäll
Vi har inte hunnit att testa så mycket saker på vår stekhäll än, men redan är vi supernöjda. Lördagens grillmiddag blev succé och hamburgarna blev verkligen perfekta! Såhär bra har vi inte lyckats på vanliga grillen. Dessutom var det riktigt gott om plats på grillen för både burgare och tillbehör.
Kvällen middag: Högrevshamburgare med tillbehör (sallad, ost, stekt lök, paprika, gurka, tomat), pommes och ädelostsås. Tips: sysslar du med surdeg och vill göra Brioche Hamburgerbröd finns såklart recept här också!
Ädelostsås
2 dl creme fraiche
1 förpackning grönmögelost ca 250 g (ex Blue castello)
1 skvätt citronsaft
salt & peppar
Blanda ihop ingredienserna och låt stå kallt fram till servering.
Högrevshamburgare
(Vill du vara avancerad och mala eget kött, kolla in det här inlägget: Världens godaste och saftigaste burgare )
170 g kött /burgare
salt & peppar
Blanda färsen med kryddorna och gör hamburgare av dem. Krydda med lite extra peppar på toppen på varje.
Vi använder vår hamburgerpress för att göra dem lika stora och perfekt pressade, men det kan du givetvis göra förhand också.
Stek dem så att de får snygg yta men fortfarande är lite rosa i mitten. På stekhällen rinner inte fettet bort på samma sätt som på en “vanlig” grill, utan stannar på ytan och ger godare smak.
Ett fantastiskt gott tillbehör till hamburgare är stekt lök. Med en grillhäll gör du det snabbt dessutom.
Stekt lök på grillhäll
4 gula lökar
1 msk strösocker
Skala löken och skär i tjocka skivor. Blanda med socker. Fräs upp i lite olja tills löken är genomstekt.
Stekt svamp
Skär svampen i tjocka skivor och fräs tills de börjar mjukna.
Läs mer i vårt inlägg om stekhällen här: Instekning av stekhäll
eller
direkt hos GrillSymbol.
Kommentarer
Berith skrev 2016-04-13 klockan 18:58
Det blev perfekta hamburgare med goda grillade tillbehör.
Otroligt gott alltihop!
Alban Lundbäck skrev 2016-04-15 klockan 10:56
Vad underbart det kommer bli när man kommer kunna dra fram grillen och grilla ett par saftiga burgare! Det vattnas i munnen bara av att titta på bilderna.. mums!
Millan skrev 2016-04-17 klockan 18:58
Tack Alban! Visst är grillsäsongen härlig!
Andreas skrev 2024-03-17 klockan 16:33
Till att börja med, STORT grattis till att bloggen fyller hela 20 år, helt fantastiskt!.
Och, saftiga högrevsburgare, finns det något godare? Smashade högrevsburgare blir det grillat åtminstone 3-4 gånger i månaden hemma hos oss, otroligt praktiskt att kunna grilla på gasolgrillen året runt. Dubbel cheddar, karamelliserad lök, tryffelmajo, pickles... Inte att förglömma de SÅ VIKTIGA briochebröden som toastas lätt.
Millan skrev 2024-03-18 klockan 07:37
Tack för de snälla orden! Och jag håller fullkomligt med, högrevsburgare är fantastiskt!
Reklam:
Lämna en kommentar