Varm smörgåstårta

Maria berättade nyligen för mig att hon skulle bjuda på varm smörgåstårta när de skulle ha fest. Först blev jag skeptisk när jag tänkte mig räkor och lax och de de där vanliga smörgåstårtorna varma. Men efter att ha googlat lite och hamnat hos Linda på kryddburken och sett hennes tårtor bestämde jag mig för att testa. Jag hade inte ingredienser hemma för att göra någon av hennes varianter, så här kommer vår egen variant, inspirerad av Linda.

Varm smörgåstårta
till 4 portioner
3 skivor hönökaka (halvcirklar)
150 g creme cheese

Fyllning:
1 purjolök
en klick smör, några msk sådär
1 burk konserverade skivade champinjoner
2 dl créme fraiche
örtkryddor (jag gillar örtagårdsblandning)
svartpeppar

200 g skinka eller kalkon

Topping:
riven ost
3 tomater
oregano

Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj, ansa och strimla purjolöken fint. Fräs purjolöken med en rejäl smörklick. När purjolöken börjar mjukna, stäng plattan och tillsätt creme fraiche, peppar och örtkryddor.

Bred creme cheese på de tre skivorna hönökaka. Fördela fyllningen på två av skivorna. Strimla skinkan och lägg på. Lägg samman. På översta lagret lägg riven ost och skivade tomater. Krydda med oregano.


Ställ in i mitten på ugnen 20 minuter.

Millans kommentar: Det här var riktigt gott! Dessutom gick det snabbt att laga, relativt billig mat och lätt att göra till många. Jag är övertygad om att vi kommer göra varianter på denna hela sommaren när vi får många gäster.

Kommentarer

Berith skrev 2011-04-04 klockan 17:53

Ser gott ut! Måste prova!

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-04-04 klockan 19:55

Det här är absolut något för mig :-), gillar inte kall smörgåstårta men den här varma varianten verkar supermumsig :-), skall helt klart testas till helgen

Millan skrev 2011-04-05 klockan 14:28

Berith: Ja, det tycker jag att du ska testa :) Linda: Jag tycker nog bäst om kall smörgåstårta, men denna var som sagt riktigt god. Berätta gärna vad du tycker om du testar :)

Nena skrev 2011-04-05 klockan 22:48

Jag har aldrig gjort en varm smorgastarta hemma, maste se till att fa tummarna loss eftersom det ar sa otroligt gott! Onskar en harlig kvall, Nena

Ingrid skrev 2014-04-26 klockan 13:10

Ser kanongod ut. Tack, den ska jag testa.

Lämna en kommentar




*