Underbar spetskål

En av mina favoriter bland frukt och grönt är spetskålen. Supergod som den är eller tillagad. Dessutom är den klimatsmart och har lång säsong som startar typ nu i juli fram till december. Här mina bästa tips med Underbar spetskål!

långbakad spetskål

Spetskålen är god att bara strimla och äta som en sallad. Du kan ugnsbaka den en kort stund, men du kan även långbaka den. Då får den en kola-aktig söt smak som är väldigt gott ihop med lite kryddigare maträtter.

Långbakad spetskål

spetskål
smör
olivolja
salt

Sätt in i ugnen 100 grader sådär 5 timmar.

Underbar spetskål

..och ut ur ugnen kommer riktiga små läkerbitar!

magiska maträtter med spetskål

Andra fantastiska rätter med underbar spetskål

Spetskål, lax och krispig grönkål

Sous videad torsk med gräddig spetskål och brynt smör

långbakad spetskål, tomatsås, kryddiga kikärtor och pasta

Långbakad spetskål, kryddiga kikärtor, tomatsås och pasta

Gräddbakad spetskål och lax med dill

Har du några favoriter med spetskål?

Lämna en kommentar




Reklam: