Ugnsbakad hasselbackspumpa
En av de bästa sakerna med hösten är att pumporna är färdiga. Och nä, då tänker jag inte bara på skrämmande pumpor på Halloween, utan att äta dem! Den här söta läckra ugnsbakade pumpan är perfekt tillbehör till höstens middagar.
Söndagsmiddag
Sousvideat kött >> läs mer om sous vide och hur man tillagar köttet här >>
Bearnaisesssås >>
Pommes
Smörstekta sockerärtor med vitlök och persilja
Ugnsbakad pumpa (se recept nedan)
Ugnsbakad hasselbackspumpa
Sätt ugnen på 200 grader
Halvera och skala butternut-pumpan genom att skära bort skalet, skrapa ur kärnorna.
Lägg halvorna med snittytan ner i en smord form och skär djupa skåror, men inte helt igenom. Hyvla över rejält med smör och baka i mitten av ugnen i 30 min.
Ta ut och strö över timjan, ströbröd, salt och peppar. Baka i ytterligare ca 15 min, tills skorpmjölet fått snygg färg.
Reklam:
Lämna en kommentar