Surdegspannkakor / Pannkakor på surdeg

Det var inte så länge sedan jag skrev ett jättelångt inlägg om olika typer av pannkakor, men inte anade jag väl då att Coronan skulle slå till och jag skulle bli manisk på att testa surdegssaker. Surdegspannkakorna visade sig bli en riktig höjdare! Smeten beter sig inte riktigt som vanlig pannkakssmet och de sväller upp på ett annat sätt, men oj vad goda de blev.

surdegspannkakor

Surdegspannkakor
3 ägg
2 dl mjöl
4,5 dl mjölk
gnutta salt
2-3 dl bubblig surdeg

surdegspannkakor

Vispa samman allt utom surdegen och vispa sedan ner surdegen.

Lägg en klick smör i pannkaksjärnet och slå i ca 1,5 dl smet och stek tills pannkakan fått snygg färg.

surdegspannkaka
surdegspannkaka i form av en enhörning / unicorn

Surdegssmeten är lite tjockare än vanlig smet och fungerar utmärkt att göra figurer av. Gissa om dessa gjorde succé på dotterns barnkalas :)

surdegspannkakor på stekhäll

Surdegspannkakor på stekhällen

Ytterligare en fördel med den här smeten är att den är lite tjockare än vanlig pannkakssmet, vilket gör att den fungerar riktigt bra på stekhällen.
Se till att du har lite olja att steka i så blir det perfekt. Än en gång lyckliga barn och ett helt berg med pannkakor!

Kommentarer

Minna skrev 2020-04-20 klockan 06:04

Hej Hur gör du surdegen? Vill gärna ha receptet

Millan skrev 2020-04-20 klockan 07:04

Hej Minna! Här hittar du mina tips kring surdeg: https://saltpeppar.se/isolering-och-surdegsbakande/ Lycka till!

Lämna en kommentar




*