Smörstekta Ramslöksgnocchi

Ramslök, säsongen är inte speciellt lång, så det gäller att hinna göra alla sina favoriter. I år testade vi att blanda ner hackad ramslök i gnocchi, vilket blev riktigt gott.

ramslöksgnocchi

Smörstekta Ramslöksgnocchi
till 4-6 personer

1/2 kg vetemjöl + 1 dl
1/2 kg potatis
40 g ramslök
2 msk olja
4 ägg

till servering: 
smör
sparris
parmesan

Skala och koka potatisen. Hacka ramslöken och blanda med oljan.

När potatisen är färdig, pressa den ner i en bunke och blanda med de andra ingredienserna till en deg. Rulla ut 2 cm tjocka stänger och skär dem i bitar. Använd ca 1 dl mjöl för att lyckas baka ut degen.

Lägg bitarna i kokande lättsaltat vatten. Koka bitarna i omgångar. Först sjunker de till botten, men efter en liten stund flyter de upp till ytan och då är de klara.

Hetta upp en rejäl klick smör och bryn gnocchin i det.  Servera direkt medan de är varma och hyvla över parmesan.

Lämna en kommentar




*