Slökokt äppelkräm

Äppelträdet var fullt av frukt och jag började fundera över om man inte kunde göra äppelkräm i slow cookern (crock pot). Letade fram mitt favoritrecept och började ändra för att få det att fungera.

äppelkräm

Slökokt äppelkräm
recept anpassat till crock pot/slow cooker

10 äpplen
5 dl vatten
1/2 dl socker (gärna råsocker)
2 kanelstänger
6 kardemummakapslar

3 msk potatismjöl utspätt med ca 1 dl vatten

till servering:
grädde eller mjölk

äppelkräm

Skala och skär äpplena i småbitar.

äppelkräm

Lägg i grytan tillsammans med vatten, socker, kanelstänger och kardemumma. Sätt igång på high i ca 3 timmar (beror på äppelsort) och rör gärna ett par gånger undertiden.

Plocka upp kanelstängerna och kardemumman från grytan. Rör ut potatismjölet i lite vatten och rör sedan ner blandningen i kastrullen. Rör hela tiden när du häller i det, annars riskerar du att få det klumpigt. Låt slow cookern vara igång undertiden du gör detta. Sen kan du stänga av den och låta svalna.

äppelkräm

Kommentarer

RoseMarie skrev 2015-10-16 klockan 16:42

Oh, det ser jättegott ut. Måste prövas sen.

Sonja Ivkovic skrev 2018-09-23 klockan 19:35

Hej! Vad använder man äppelkräm till?

Millan skrev 2018-09-25 klockan 13:17

Sonja: Man äter den till frukost, mellanmål eller dessert. Servera gärna med mjölk eller flytande grädde.

Lämna en kommentar




*