Slökokt äppelkräm
Äppelträdet var fullt av frukt och jag började fundera över om man inte kunde göra äppelkräm i slow cookern (crock pot). Letade fram mitt favoritrecept och började ändra för att få det att fungera.
Slökokt äppelkräm
recept anpassat till crock pot/slow cooker
10 äpplen
5 dl vatten
1/2 dl socker (gärna råsocker)
2 kanelstänger
6 kardemummakapslar
3 msk potatismjöl utspätt med ca 1 dl vatten
till servering:
grädde eller mjölk
Skala och skär äpplena i småbitar.
Lägg i grytan tillsammans med vatten, socker, kanelstänger och kardemumma. Sätt igång på high i ca 3 timmar (beror på äppelsort) och rör gärna ett par gånger undertiden.
Plocka upp kanelstängerna och kardemumman från grytan. Rör ut potatismjölet i lite vatten och rör sedan ner blandningen i kastrullen. Rör hela tiden när du häller i det, annars riskerar du att få det klumpigt. Låt slow cookern vara igång undertiden du gör detta. Sen kan du stänga av den och låta svalna.
Kommentarer
RoseMarie skrev 2015-10-16 klockan 16:42
Oh, det ser jättegott ut. Måste prövas sen.
Sonja Ivkovic skrev 2018-09-23 klockan 19:35
Hej!
Vad använder man äppelkräm till?
Millan skrev 2018-09-25 klockan 13:17
Sonja: Man äter den till frukost, mellanmål eller dessert. Servera gärna med mjölk eller flytande grädde.
Reklam:
Lämna en kommentar