Potatisskalare med vev

Det här är väl knappast någon nyhet för de flesta, men jag har aldrig haft någon. Det går lika bra att skrubba i vasken brukar jag tänka, men i år ändrade jag mig faktiskt efter att ha sett en massa småklipp på Instagram. Så en Nordwik Potatisskalare med vev fick flytta hem till oss. Detta är inget samarbete, utan enbart för att jag ville testa.

Att skala potatis går snabbt och lätt när du slipper skala den förhand. Fyll botten av behållaren med 1,5 liter kallt vatten. Lägg därefter i potatisen, sätt på locket och veva i cirka 1 minut så gör potatisskalaren resten! Den klarar cirka 700 gram potatis eller rotfrukter åt gången.

För att torka sallad plockar du ur rivplattan samt den tandade ringen och ersätter med den medföljande korgen. Med salladsslungan torkar du sedan din sköljda sallad. Du kan även använda korgen som ett durkslag.
Källa: https://www.kitchentime.se/sv/p/potatisskalare-med-vev

Jodå, jag förstår varför den här klassikern fortfarande hänger med, för den gör verkligen sitt jobb. Nu har jag bara testat på nypotatis, så jag vet inte om den är lika bra på vinterpotatisen. Men det var ändå mest nypotatisen jag var på jakt efter. Plötsligt blev det så mycket smidigt att bara göra en omgång till lunch! Så ännu en pryl jag kan rekommendera :)

potatisskalare med vev
potatisskalare med vev
potatis

Härliga potatistips du nästan måste testa direkt..

Gör smashad potatis i ugnen. Recept här: Lättrimmad halstrad lax och smashad potatis

Variera de vanliga pommesen och gör dessa läckra istället: Citron- och oreganopommes

Har du dubbelbakat potatis någon gång? Supergott är det! Kallrökt fläskytterfilé och dubbelbakad potatis

Pankopanerad potatis är supergott och passar perfekt till grillat Krispig pankoblomkål och pankopanerad potatis

Lämna en kommentar
Reklam: