Krispig pankoblomkål och pankopanerad potatis

Krispig pancoblomkål med ris och wokade grönsaker. Den här rätten kom ursprunligen från en HelloFresh-matkasse, och just blomkålen blev en riktig favorit hos mig. Fungerar lika bra som vegetarisk “huvudrätt” som en liten tapasrätt eller tillbehör.

Pankopanerad blomkål

Krispig pankopanerad blomkål
majonäs
panko (typ ströbröd med större flingor) 
kryddor (finhackade färska örter är väldigt gott, men även typ “grillkryddor”)
ev. ost (finriven parmesan ger verkligen det där lilla extra)
olja

Blanda blomkålsbuketterna med en ordentlig klick majonäs, så att de blir kladdiga.

Blanda panko, kryddor och ost, och blanda med blomkålen. Ringla över lite olja. In i ugnen och rosta 200 grader varmluft ca 20 minuter.

Sås som passar till:
Blanda majonäs med en klick ketchup, soja, chiliflakes och sesamfrön.

Pankopanerad blomkål

Och du, det fungerar inte bara på blomkål, utan även broccoli, potatis, morötter m.m.

Panko- och majonäspanerad potatis

Pankopanerad potatis

Här förkokte jag potatisen så att de blev nästan mjuka. Rullade dem i majonäs och därefter pankoblandingen.

Ringla över lite olja. In i ugnen och rosta 225 grader varmluft ca 10 minuter.

Pankopanerad potatis och hamburgare

Lika gott som tillbehör till hamburgare som någon av sommarens grillade köttbitar.

Lämna en kommentar




*