Picknick

– Vad säger du älskling, picknick ikväll?
Jag var inte svårövertalad när Chrisse ringde. Dock så hade jag inte så mycket tid på mig att förbreda något innan vi for iväg till vackra Bokskogen, strax utanför Malmö.

Bokskogen

Vi traskade runt några kilometer innan vi satte oss för att äta. Idag blev det som sagt enkelt, några “Pågens javisst” med flera olika pålägg. Jag lägger dock aldrig i gurka och sånt från början, utan det blev några småpåsar med gurka och paprika. Sen skalade jag även några morötter att knapra på.

Macka med brieost
Brieost och gul paprika

När jag har tid finns det dock vissa rätter som ofta plockas ner i picknick-korgen och de tänkte jag dela med mig av här. Sen hoppas jag att ni, kära läsare kan dela med er av era små picknickhemligheter.

Bröd och annat bakat
En klassiker är tunnbrödsrullar av alla dess slag. Lägg på valfritt pålägg och bara rulla ihop. En av mina favoriter är den här Tunnbrödsrullen (för helt recept, klicka här) .

Tunnbrödsrulle
4 tunnbröd
100 g Philadelphiaost
1 morot
1/2 rödlök
50 g solrosskott
2 salladsblad
2 msk solroskärnor
salt & peppar

Baka muffins kan man göra dagen innan och du kan själv välja om du vill göra matiga muffins eller söta efterrättsmuffins.

Hvenmuffins
Här på fotot syns Venmuffins. De fick sitt namn av att första gången jag gjorde dem var när jag och Sofie skulle till Ven på cykelutflykt. Då tog jag i princip vad jag hade hemma och la i smeten, vilket visade sig bli en väldigt bra kombination.

Pastasallader
Min stora picknick-favorit är pastasallader. Man kan enkelt förbreda dem dagen innan, man blir mätt och de går lätt att variera.

Grundrecept Pastasallad

Pasta
Olja eller olje-dressing (Om man väljer en oljedressing med kryddor behöver man inte ha extrakryddor sen.)
Någon form av kött (kassler, kycklingfile, salami etc)
Grönsaker (salladslök, rädisor, paprika, tomater, majs, minimajs, svamp, ärtor, rödlök, sallad, sparris)
Kryddor (salt, svartpeppar, basilika)
Övrigt (soltorkade tomater skurna i mindre bitar, fetaost, oliver)

Koka pastan enligt anvisningar på paketen. Häll över lite olja (gärna olivolja) eller någon form av dressing.
Stek eventuellt kött.
Blanda i övriga ingredienser.

Men som sagt, nu vill jag veta vad ni tar med er på picknick. Framförallt är jag nyfiken på om ni brukar ha någon form av efterrätt med er?

Kommentarer

Chris skrev 2007-05-20 klockan 17:57

Det är så mysigt med picknick. Vi pratar ofta om att åka på picknick men det blir sällan av, men nu har jag köpte en jättesöt picknickryggsäck på Biltema, så den måste snart invigas. Mina mysigaste picknickminnen är: 1. När vi packade rött vin, tzatziki, bröd och tomater och gick upp till borgruinen som låg vid Parga (Grekland). Utsikten var fantastisk och allt smakade underbart! 2. Midsommarpicknicken förra året. Sambon och jag tog bilen till Stenshuvud och åt ägg och sill och nykokt nypotatis (stormköket var med) och hade en riktigt mysig midsommarafton. Tyvärr hade vi inte köpt några jordgubbar, så det blev ingen efterrrätt, men en lång härlig promenad på maten blev det.

Millan skrev 2007-05-20 klockan 18:36

Chris: Åå, jag minns er midsommarpicknick! Kommer ihåg hur mysigt det lät när du berättade om den. Frågan är om man inte ska boka en sådan midsommar iår :)

Lämna en kommentar




*