Pastagratäng med köttfärssås
Detta är nästan som vilken lasagne som helst, fast ändå snäppet roligare att servera. Krämig köttfärssås, läcker ostsås och pasta.
Det här receptet innehåller inga exakta mängder, så du får gå lite på känsla.
Pastagratäng med köttfärssås
Köttfärssås: Gör en köttfärssås som du brukar. Finns flera varianter här inne på Salt&Peppar, exempelvis denna långkokta. Just idag passade jag på att använda mängder av våra egna tomater som grund, lök och vitlök. Kryddade med buljong och oregano. Sen ett helt berg med rivna morötter och palsternacka. Sen fick allt bubbla ihop sig några timmar.
Ostsås/bechamelsås – till 2,5 dl färdig sås
3 msk smör
1 msk vetemjöl
2,5 dl grädde/matlagningsgrädde/mjölk
1 dl riven parmesan
salt & peppar
Smält smöret på låg värme i en kastrull och vispa ner mjölet. Slå på grädden lite i taget och vispa under tiden så att såsen tjocknar. Rör i osten. Akta så att den inte bränner. Smaka av med salt & peppar.
Pasta: Koka Linguine eller spaghetti enligt anvisningar på förpackningen
Montering:
Sen börjar det roliga, lägg ett rejält lager köttfärssås i botten på en form. Ringla ner bollar av pastan. Ös över ostsåsen. Toppa med riven ost och tomater.
Sätt in i ugnen 225 grader tills osten har smält och allt blivit varmt. Titta gärna på instagram-filmen nedan hur monteringen går till.
Det här gick hem hos både stora som små! Läckra Linguine-puckar och krämig köttfärssås! Mums!
Den här rätten ingår i en trerätters-tomatutmaning jag var med i. Läs mer om den här >>
Reklam:
Lämna en kommentar