Mandy’s Diner – Älvsered

Mandy’s Diner är ett stället som vi alltid åker förbi när vi åker till GeKås i Ullared. Har hört flera som säger att det är ett så häftigt ställe och att maten är god. Med andra ord var det ett perfekt stopp när vi började närma oss Ullared och magen började knorra.

maria_150629a

Det är en amerikansk diner med inspiration från 50-och 60-talet och all dekoration är original (enligt hemsidan).

maria_150629b

En jukebox fanns till och med! :)

maria_150629c

Även toaletten går i samma inredning som resten av restaurangen.

maria_150629d

Det finns bås, långbord och även platser på uteserveringen. Vi kom precis innan lunchrusningen och det var nog tur för just denna dag hade jag inte varit så sugen på att sitta ute då temperaturen knappt hade passerat +14 grader de sista dagarna i juni. Nu över till maten som var det väsentliga. Menyn består givetvis av burgare i en rad olika konstellationer,ribs, kyckling, sallader, milkshakes och givetvis en barnmeny där dryck ingår.

maria_150629e

Jag och Klas slog till på varsin Cadillac Burger (Sallad, tomat, rödlök, ost och bacon) med Criss Cut pommes till samt isvatten för 139 kr + 5 kr.

maria_150629f

Dottern valde i stället en Racer Kid (Amerikanska fluffiga plättar med jordgubbssylt, grädde och strössel) och valde mjölk till för 75 kr.

Marias kommentar:
Det som förvånade mig när jag betalde var att de tog 5 kr per vattenglas. Det känns lite småsnålt kan jag tycka. Maten var okej, men jag är inte superimponerad. Jag har nog ätit för många hamburgare i mina dagar “over there” och även om denna var god så var det inget smakminne som kommer vara särskilt långvarigt.

Har du vägarna förbi (med andra ord, om du är på väg till GeKås) och är hungrig så kan det vara värt ett stopp, men det räcker med ett besök är mitt omdöme. Maten på GeKås är annars bra mycket billigare (förutsatt att du äter inne på varuhuset) men inte särskilt god i restaurangen. Betydligt bättre i caféet eller om du köper en sallad i salladsbaren (där du plockar ihop själv vad du vill ha).

Adress:
Mandy’s Diner
Kinnavägen 2
311 63 Älvsered

http://www.mandysdiner.se/

>>Karta<<

Öppettider: (OBS! Det är endast sommaröppet och följande öppetider gäller till den 23 augusti!)

Fredagar & Lördagar: 12:00-23:00
Alla övriga dagar: 12:00-21:00

Reklam:

Godmorgon Blackcurrant

Ekologiska frukter och grönsaker ligger högt på min lista över vardagslyx. Så när Godmorgon kommer med nya ekologiska juicer måste jag ju testa. Den här gången är det med smak av svarta vinbär.

gomorron

Frisk och god, fast jag håller nog kvar vid min favorit EKO Fruitveggie med smak av äpplen, apelsiner, morötter och citroner istället.

Reklam:

Ljus kladdkaka med bär

Jag har massor av färdigplockade vinbär kvar i frysen från tidigare iår. De bör inte ligga hur länge som helst, men nu äntligen har jag hittat ett riktigt bra kakrecept där jag kan använda dem.

vit kladdkaka med bär

Ljus kladdkaka med bär

2 ägg
2,5 dl socker

2 dl vetemjöl
100 g smör + smör till formen
2 tsk vaniljsocker

250 g frysta bär, tex hallon & blåbär (jag använder djupfrysta svarta- och rödavinbär)
2 msk potatismjöl
1/2 dl florsocker

ev. skorpmjöl till formen

 

Vispa ägg och socker pösigt.

Smält smöret och rör ner det, mjöl och vaniljsocker i smeten.

Häll i smörad form med avtagbar botten, sätt gärna ett bakplåtspapper i botten så blir det enklare att få loss kakan. (Själv föredrar jag att bröa formen.)

vit kladdkaka med bär

Blanda bären med florsocker och potatismjöl och klicka ut dem i formen.

vit kladdkaka med bär

Grädda i ca 25 min, 200 C. Obs den ska vara kladdig! (För mig behövdes dock närmare 35 minuter och då var kakan rejält kladdig inuti.)

vit kladdkaka med bär

Låt stå kallt (gärna över natten) och servera med vispad grädde.

Källa: www.matplatsen.net/2015/05/29/struuuul/

Reklam:

Ben & Jerry’s Cinnamon Buns

Ben & Jerry Cinnamon Buns

Denna smak lät för god för att få stå kvar i butikshyllan så en burk fick följa med hem. Hur den var? Oerhört söt och vaniljglass med smak av kanelbullar borde vara en hit, men det blev inte en sådan fullträff som jag hade hoppats på. Burken gick givetvis åt, men det är dock ingen smak som jag kommer köpa igen. Helt enkelt för söt för mina smaklökar.

Reklam:

Chévrekyckling

Kompisen Linda lagade denna Chévrekyckling till middag en dag och postade bild på Instagram. Jag tyckte det såg riktigt läcker ut och ville givetvis ha receptet. Sen Instagrammade jag om det och plötsligt kändes det som att alla jag kände också ville göra det. Jag tror vi kan kalla detta för succérecept!

chevrekyckling

Chévrekyckling

till 4 portioner

3-4 kycklingfiléer (ca 800 g)
salt & peppar
smör

2,5 dl grädde
50 g salami (skuren i bitar/strimlor)
0,5-1 dl soltorkade tomater i större bitar
200 g chevre
färsk basilika

paprikapulver
cayennepeppar
salt & peppar

till servering:
pasta/bulgur/couscous
grönsaker
ev. mer chevre
ev. basilika att dekorera med

chevrekyckling

Dela kycklingfiléerna i två bitar och bryn kycklingfiléer kryddade med salt och peppar innan du lägger de i en smörad form.

Häll över grädde, salami, hackade soltorkade tomater, chévre och färsk basilika.

Krydda med paprikapulver, lite cayenne och ytterliggare lite salt och peppar.

In i ugnen på 200 grader tills kycklingen är genomstekt, ca 30 minuter.

Servera med något av förslagen ovan. Toppa med skivad chévre och färsk basilika.

Reklam:

1 2 168 169 170 171 172 598 599