Ljus kladdkaka med bär

Jag har massor av färdigplockade vinbär kvar i frysen från tidigare iår. De bör inte ligga hur länge som helst, men nu äntligen har jag hittat ett riktigt bra kakrecept där jag kan använda dem.

vit kladdkaka med bär

Ljus kladdkaka med bär

2 ägg
2,5 dl socker

2 dl vetemjöl
100 g smör + smör till formen
2 tsk vaniljsocker

250 g frysta bär, tex hallon & blåbär (jag använder djupfrysta svarta- och rödavinbär)
2 msk potatismjöl
1/2 dl florsocker

ev. skorpmjöl till formen

 

Vispa ägg och socker pösigt.

Smält smöret och rör ner det, mjöl och vaniljsocker i smeten.

Häll i smörad form med avtagbar botten, sätt gärna ett bakplåtspapper i botten så blir det enklare att få loss kakan. (Själv föredrar jag att bröa formen.)

vit kladdkaka med bär

Blanda bären med florsocker och potatismjöl och klicka ut dem i formen.

vit kladdkaka med bär

Grädda i ca 25 min, 200 C. Obs den ska vara kladdig! (För mig behövdes dock närmare 35 minuter och då var kakan rejält kladdig inuti.)

vit kladdkaka med bär

Låt stå kallt (gärna över natten) och servera med vispad grädde.

Källa: www.matplatsen.net/2015/05/29/struuuul/

Kommentarer

Ewa Nilsson skrev 2015-07-10 klockan 12:21

Jag har också vinbär i frysen, kanske något att testa. Vad är det för form du bakar i, ser spännande ut.

Millan skrev 2015-07-10 klockan 13:40

Ewa: Ja, den formen borde jag kanske göra ett eget inlägg om. Det är en silikonform jag köpte, i tron att den skulle vara så mycket bättre än teflonformarna. Dock hade jag fel. Formen i sig är bra och silikonet är jättebra. MEN, den är hopplös att hantera så botten gärna beger sig iväg på egna äventyr och kanten lossnar. Bäddat för många olyckor i köket alltså.

Ewa Nilsson skrev 2015-07-10 klockan 16:14

Tack då letar jag inte efter formen, utan koncentrerar mig på kakan. Tack för svar

Lämna en kommentar




*