Nyårsmeny 08/09

Nyår firades i glada vänners sällskap. Maria och Anna skötte dukningen och kvällens tema var lila/silver/grönt. Riktigt läckert!


Peter var ansvarig för förrätten och han bjöd på en mycket god rysk soppa. Man kan använda i princip vilka rotfrukter som helst, tänk fattigt Ryssland då man tar vad som finns. Ex. rödbetor, morötter, potatis, rotselleri, palsternacka etc.

Borsjtj – rysk rödbetssoppa (länk)

Soppan serverades med lite vodka att dricka.


Jocke stod för huvudrätten som var fläskfile med Gorgonzola.

Stek fläskfilen, skär i skivor och lägga i en stor form. Stek champinjoner och blanda med grädde. Häll över formen. Skär röd paprika i strimlor och lägg över. Smula osten över och in i ugnen.

Till detta serverades potatis och sallad.


Desserten var det jag och Chrisse som stod för. Det blev en Hallontryffelpaj som serverades med grädde och hallon. (Beräkna 1 paj till 8 personer.)

Patrick och Johan hade ordnat dricka och till desserten serverades det ett portugisiskt portvin med namnet Grådask. Bli inte avskräckta av namnet, för det kommer från hur etiketten ser ut, för portvinet var helt perfekt till en söt dessert.

Tack till alla som såg till att det blev ännu en perfekt nyårsafton! Allt fungerade som vanligt perfekt trots att det är så många inblandade!

Kommentarer

Daniel skrev 2009-01-10 klockan 12:07

Hej den ser mycket trevlig ut din nyårsmeny även godiset med dumle längre ner på bloggen. Ha det så bra mvh Daniel

Lämna en kommentar
Reklam: