Nyårsmat 2023/2024

Vad var det nu vi åt förra året? Jag vet att frågan kommer där mot slutet på december, så lika bra att jag planerar för mig själv och gör det vanliga inlägget med årets Nyårsmat 2023/2024, även om det kommer ovanligt sent i år. Se det som inspiration eller kolla vidare här i nyårskategorin för fler tips!

Nyårsmat 2023/2024

Jag skulle iväg och spela på en nyårsbön i den underbart mysiga Hyby gamla kyrka. Så det fick bli en matigare förrätt innan jag åkte iväg och en mindre sen när jag kom hem, för att vi skulle hinna fixa med maten.

Toast skagen toast med räkor

👉 Förrätt 1: Toast med räkor >>

toast till barn

Barnen ville inte ha samma som oss, så det blev lite matigare snittar åt dem.

chips med romdippa

👉 Förrätt 2: Chips med dippa (créme fraiche, röd rom , hackad rödlök och färsk dill)

älgstek och potatis

👉 Huvudrätt: Sousvidead älgstek, krispig potatis, rödvinssås och smörstekta rotfrukter.

I glasen: Lat 42, Reserva, 2018 från Spanien (Nr 2043)

Potatis enligt @icasverige: https://www.instagram.com/p/C1Y9uFjI-ds/

Rödvinssåsen från det här receptet: https://saltpeppar.se/nyarsmeny-2020-2021/

Älgen fick en stund förlänge i sous videan, så jag väljer att inte dela med mig av receptet på den. Jag vill ju inte att ni också ska misslyckas.

dessert med nougat

👉 Dessert: Chokladmousse med nougat och rostade nötter a´la @ellematovin
https://www.elle.se/mat-och-vin/chokladmousse-med-nougat/10043265

bär

Fast minstingen ville bara ha bär.

Och efter maten var jag så trött att jag kröp ner med barnen och somnade. Sen vaknade vi till vid tolvslaget och såg lite fyrverkerier. Men jag är nöjd med kvällen. Det blev bra det här!

Lämna en kommentar
Reklam: