Midsommar 2013

Ni har kanske märkt att efter midsommarhelgen så har det varit en hel del midsommarrecept här på Salt&Peppar. Vår midsommarmat 2013 blev en enda stor buffe av godsaker och mest för mitt eget minne så kommer här en lite sammanställning med länkar till vad vi åt 2013. Flera av sakerna är givna favoriter att ta med sig till framtida buffeér.

nubberöra och matjes
Nubberöra på knäckebröd, matjessill, ägg, gräddfil och gräslök.

sparrispaj med grillade persikor

Sparrispaj med hollandaisesås var riktigt god och är en sån sak vi kommer att göra igen.

Till den serverades en sallad med grillade persikor och en kall rosmarinsås.

kryddiga grillade räkor persikosallad

Kryddiga grillade räkor

I bakgrunden skymtar salladen med de grillade persikorna.

skaldjur

Beriths skaldjursmousse är en klassiker hos oss både till påsk och midsommar. Det är nog inte så många som äter det just den här dagen, men en fullkornsmacka med detta på dagen efter är godaste frukosten!

jordgubbscheescake

Till dessert så experimenterade vi med vår favoritCheesecake och blandade småbitar av jordgubbar i mellanlagret. Gudomlig kombination även om utseendet inte blev som jag tänkt mig.

Kommentarer

Carina skrev 2013-07-11 klockan 08:17

SMASKENS

Maria skrev 2013-07-11 klockan 10:18

Ser ut som om ni hade en riktigt god midsommar! :o)

Berith skrev 2013-07-11 klockan 15:13

Ja vi hade massor med god mat. Det var riktigt lyxigt att äta rester dagen efter.

Lämna en kommentar




*